Fodbold nyheder

Neestrup:
Zeca er en topspiller – Men nu må andre steppe op

Af Niklas Gerster

Jacob Neestrup roser Zeca for sit store bidrag både på og uden for banen, men lægger også vægt på, at andre må gribe faklen i hans fravær.
Article image
-Det, jeg kan sige, er, at vi vil gøre alt for at hjælpe ham, og når Carlos har fået det lidt på afstand, vil vi gøre alt for at holde ham tæt på gruppen, for der er to ting ved Zeca. Det ene er spilleren, og det er en topspiller, den anden er personen og karakteren, og det er en top, top person.


Sådan lyder det fra FC Københavns cheftræner Jacob Neestrup til BT Sport. Neestrup sætter et par ord på den betændte situation, som FCK-anføreren Carlos Zeca står i, efter at han i seneste kamp imod AGF pådrog sig sin anden korsbåndsskade på et år. Han er nu definitivt ukampdygtig for resten af sæsonen, men ifølge Neestrup har de stadig gavn af hans personlighed uden for banen.

Neestrup blev desuden forholdt sine tanker omkring Zecas fremtid i FCK-trøjen, men af respekt for Zecas ubehagelige situation ønskede Neestrup selv at lade Zeca udtale sig om fremtidsperspektiverne. I stedet lagde Neestrup vægt på, at resten af truppens erfarne spillere må steppe op i den 34-årige midtbanespillers fravær.

I morgen aften får de i den grad sådan en chance, da FCK skal på en vanskelig opgave imod Manchester City, og her er det ikke kun Zeca der er ukampdygtig, da både Nicolai Boilesen og Rasmus Falk heller ikke bliver klar til opgøret. Det tager Neestrup dog med ro:

- Jeg forholder mig til de spillere, der er. Der er ikke noget, jeg hellere vil end at have Rasmus Falk, Boilesen og Zeca her, men det er de ikke, og jeg synes, at de spillere, der kommer på banen i morgen, er rigtig, rigtig gode afløsere. Og så er der nogle, der må steppe op.

Det skal vise sig, om FCK formår at lukke hullerne for de erfarne herrer, når de i morgen spiller imod Manchester City på Etihad Stadium klokken 21. Her bærer Viktor Claesson anførerbindet i fraværet af Zeca.

Mere om Carlos Zeca

Mere om FC København

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik