Fodbold nyheder

Kjær og Eriksen skal duellere om fornem danmarksrekord

Af Anton Kirkegaard

Peter Schmeichel har rekorden for flest landskampe, men han er ved at blive indhentet.

Article image
Ritzau-Scanpix
Peter Schmeichel er lige nu i besiddelse af en meget formen rekord. Schmeichel er den spiller som har repræsenteret Danmarks A-landshold flest gange, i alt 129 kampe. Den rekord vil dog blive slået inden længe. Simon Kjær ligger nummer tre over flest landskampe med i alt 119 landskampe, kun overgået af Schmeichel og Rommedahl. Den danske kaptajn er dog skarpt forfulgt af Christian Eriksen som er næsten tre år yngre end Kjær og har spillet 115 landskampe.


- Det er noget, der er sket over rigtig, rigtig mange år. Jeg er godt klar over, hvor mange landskampe, jeg har spillet, og jeg skal også nok gøre mit til, at der kommer mange flere.

- Jeg tager det stille og roligt hen ad vejen, men det er da allerede et forholdsvis højt tal, sagt på jysk, så det er selvfølgelig noget, jeg er stolt over, men jeg har ikke tænkt mig at stoppe lige foreløbig, udtaler Kjær.

Kjær om hvor længe han kan holde sig foran Eriksen.

- Det er noget, vi har snakket lidt om. Christian var lidt træt af, at han missede nogle kampe på et tidspunkt, men sådan er det. Jeg tror, han nok skal nå flere end mig i sidste ende, siger han ifølge bold.dk.

Danmark skal spille to UEFA Nations Leagues kampe d.22 og 25 september. Danmark er også garanteret tre kampe til det kommende VM i Qatar.Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Inter - Barcelona