Fodbold nyheder

Maradonas lægestab skal retsforfølges

Af Daniel Fisker

Otte medlemmer af den lægestab, som tog sig af Diego Maradona i den argentinske legendes sidste tid, skal for retten.

Article image
Ritzau-Scanpix

En argentinsk dommer har onsdag afgjort, at otte medlemmer af det medicinske personale, som var involveret i plejen af Diego Maradona, skal retsforfølges for kriminel uagtsomhed. Der er ifølge Sports Illustrated blandt andet tale om hjernekirurg Leopoldo Luque og psykiater Agustina Cosachov.


Maradona døde den 25. november 2020 – 60 år gammel – af hjerte- og åndedrætsstop, da han i et hus udenfor den argentinske hovedstads, Buenos Aires, efter en operation for en blodprop i hjernen. Umiddelbart efter Maradonas død begyndte en kulegravning af dødsfaldet.

I 2021 konkluderede et lægeråd, som havde fået til opgave at undersøge omstændighederne omkring Maradonas død, at Maradonas lægestab handlede på en upassende, mangelfuld og direkte hensynsløs måde, da de plejede den argentinske legende.

Obduktionen af Maradona konkluderede ganske vist, at den argentinske verdensmester døde af naturlige årsager, men det argentinske retsvæsen iværksatte en efterforskning – efter sigende efter pres fra Maradonas familie. Denne efterforskning har nu resulteret i, at otte medlemmer af Maradonas lægestab skal retsforfølges.

Sports Illustrated mener at vide, at retssagen kommer til at tage sin begyndelse i slutningen af 2023 eller i begyndelsen af 2024.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik