Fodbold nyheder

Europa Conference League
FT
1 - 0
(1 - 0)
Roma
Feyenoord
N. Zaniolo (32)

The Special One tager første Conference League-stik

Af Daniel Fisker

José Mourinho har allerede vundet Champions League og Europa League, og nu har ”The Special One” – og AS Roma – også vundet det spritnye UEFA Conference League-trofæ.
Article image
Feyenoord leverede en energisk start på onsdagens Conference League-finale, hvilket fik José Mourinho op i det røde felt fra kampens start. Selvom AS Roma-mandskabet ikke ligefrem kom hurtigt ud af starthullerne, så spillede kampen tilsyneladende efter Mourinhos pibe.


Der var dog ikke spillet meget mere end et kvarter af finalen, før veteranen Henrikh Mkhiraryan – med tårer i øjnene – måtte lade sig udskifte med en skade. Umiddelbart herefter forsøgte Feyenoord at udnytte en sjælden forsvarsfejl, men den italienske hovedstadsklub slap med skrækken.

Der skulle gå næsten en halv time, før ”I Giallorossi” kom frem til deres første chance i kampen, men et dårligt indlæg fra Pellegrini betød, at chancen løb ud i sandet. Få minutter senere blev Feyenoord-forsvareren Trauner snydt af et indlæg, hvorfor Zaniolo kunne bringe Roma i front – med italienernes første skud indenfor målrammen i kampen.

Føringsmålet betød, at ”La Lupa” (hunulven, red.) foreløbig var mættet. Føringsmålet gav dog også anledning til lidt tumult på banen, men AS Romas indøvede taktik betød ikke desto mindre, at der i første halvleg blev lagt en dæmper på Feyenoords sædvanligvis sprudlende angrebsspil.

Feyenoord skulle bruge mindst et mål i anden halvleg, som ikke engang havde været i gang i to minutter, da Mancini var tæt på at ekspedere bolden i eget net. Stolpen redede dog foreløbig Mourinhos tropper. Bolden ramte træværket igen få minutter senere, da Patricio fik fingrene på et skud fra Geertruida og parerede bolden ud på stolpen.

Abraham holdt sandsynligvis vejret ved Feyenoords første skud på stolpen, da der skulle en VAR-gennemgang til at afgøre, om AS Roma-angriberen havde hånd på bolden, men få minutter senere kunne englænderen have fået en helterolle, men hans stormløb blev afbrudt af en tvivlsom boldberøring – under pres fra Senesi.


AS Roma var presset i begyndelsen af anden halvleg, og i det første kvarter tydede det ikke på, at den italienske hovedstadsklub ville være i stand til at kæmpe sig ud af presset. AS Roma formåede dog – i bedste Mourinho-stil – at suge tempoet ud af onsdagens finale.

Da der var et kvarter tilbage, var AS Roma tæt på at lukke kampen. Feyenoord formåede ikke at ekspedere et hjørnespark længere væk end Veretout, som – med italienernes kun andet skud på mål i kampen – tvang Bijlow ud i sin første rigtige redning i kampen.

Selvom hele AS Roma-mandskabet øjensynligt forsøgte at suge tempoet ud af Conference League-finalen, så kunne italienerne først og fremmest takke Smalling for forsvaret af deres 1-0-føring. I finalens døende minutter tog AS Roma sig særdeles god tid ved hvert eneste spilstop, hvilket blandt andet kostede et gult kort til målmanden Patricio, men taktikken virkede.

AS Roma vandt dermed den første udgave af UEFA's nyeste format, Conference League, mens Mourinho nu har udvidet sit trofæskab med det nye Conference League. Onsdagens finale, som Mourinho unægtelig satte sit specielle aftryk på, betyder ydermere, at The Special One fortsat er ubesejret i store, europæiske finaler.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik