Brøndby - Silkeborg

Danmark: Superligaen
Brøndby M. Kvistgaarden (17), M. Kvistgaarden (65)
Brøndby StadionFuld tid2-1
Silkeborg T. Salquist (90)
LineupKampe

Brøndby sejrede og sikrede sig fjerdepladsen

Af Anders Mathiasen

En fodboldsøndag af de helt store ventede, da Superligaen skulle afgøres. Brøndby skulle bruge en sejr mod Silkeborg for at sikre sig fjerdepladsen. Silkeborg IF havde sikret sig tredjepladsen, så de havde taget turen til Brøndby med det ene formål: at få overrakt bronzemedaljerne.

Article image

Det var en særdeles fremragende fodboldsøndag, der ventede de mange fodboldfans i det danske land. Kl. 17.00 blev denne rundes kampe i Superligaen fløjtet i gang, og det gav dermed nogle interessante kampe at holde øje med undervejs. På Brøndby Stadion var man optaget af det interessante opgør mod bronzevinderne fra Silkeborg, men mon ikke også de mange Brøndbyfans havde et øje på, hvad der skete i Parken, hvor AaB også jagtede en sejr i kampen om fjerdepladsen.


Der var fra første færd en seværdig kamp på Brøndby Stadion, hvor de mange gulklædte tilskuere var med til at skabe en fremragende stemning. Derudover må der også gives kredit til de mange SIF-fans der havde taget rejsen til Brøndby på denne søndag eftermiddag.

Det var fra start et Brøndby-hold, der havde sat sig på tingene og de fik også efter 17 minutter bragt sig foran med 1-0 på et fint mål af den unge Mathias Kvistgaarden. Brøndbyfansene kunne dermed glæde sig over, at den attraktive fjerdeplads var indenfor rækkevidde.

Ikke langt fra Brøndby Stadion var AaB også kommet bagud mod FCK, hvilket betød, at Brøndby var endnu tættere på fjerdepladsen. Mod slutningen af første halvleg fik Brøndbyfansene sig endnu mere at glæde sig over, da FCK kom foran med 2-0 mod AaB, og fjerdepladsen var dermed i høj grad i sigte for Brøndby IF.

Det vat udeholdet fra Silkeborg, der kom bedst ud til 2. halvleg og fik sat sig på spillet, dog lykkedes man aldrig for alvor at komme frem til de helt store chancer. I stedet kunne Mathias Kvistgaarden nok engang lægge bolden i nettet for Brøndby - denne gang til 2-0. I Parken var FCK kommet foran 3-0, og fjerdepladsen til Brøndby IF var dermed så godt som i hus.

Mod slutningen af kampen lykkedes det Silkeborg at få udlignet på et fornemt hovedstød af forsvarsgeneralen Tobias Salquist. Dog skete der ikke mere i kampen, og det betyder, at Brøndby IF vinder kampen med 2-1. Brøndby sikrede sig med sejren fjerdepladsen, hvilket betyder, at Brøndby IF kan få muligheden for at spille europæisk fodbold i næste sæson. Silkeborg IF ender på tredjepladsen, vinder bronze og kommer dermed definitivt til at spille europæisk fodbold i næste sæson.

Brøndby
(4-3-1-2)
30M. Hermansen
17A. Bruus
5A. Maxsø (C)
18K. Tshiembe
15B. Riveros
8M. Greve ↪60
22J. Radošević
23C. Cappis
25A. Slimane
36M. Kvistgaarden ↪72
27S. Hedlund ↪82
Bænk
16T. Mikkelsen
24M. Divković ↩72
38Y. Salech
3H. Heggheim
4S. Rosted ↩82
6J. Bell ↩60
29P. Bjur
Silkeborg
(4-3-3)
1N. Larsen
5O. Sonne
20T. Salquist
4J. Felix
29L. Engel ↪46
8S. Þórðarson ↪46
14M. Brink ↪62
21A. Klynge ↪76
10Søren Tengstedt ↪46
11N. Helenius (C)
7N. Vallys
Bænk
16S. van Bladeren
2R. Carstensen ↩46
6P. Mattsson ↩62
17M. Kaalund ↩46
22R. Gojani
24A. Oggesen ↩76
27S. V. Jørgensen ↩46

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik