Fodbold nyheder

Avis: Barca vil skille sig af med ni spillere

Af Daniel Fisker

Marca mener at vide, at Xavis genopbygningsplaner i Barcelona indbefatter ni spillere på affyringsrampen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Denne sæson har været en skuffelse for FC Barcelona, og klublegenden Xavi, som har sat sig i trænersædet i den catalanske storklub, pønser efter sigende på en genopbygning af spillertruppen. Barcas økonomiske situation betyder dog, at der skal sælges spillere, før spillertruppen kan forstærkes.


Marca mener at vide, at Xavi og Barca er interesserede i at slippe af med ni spillere: Martin Braithwaite, Neto, Clement Lenglet, Sergino Dest, Oscar Mingueza, Samuel Umtiti, Frenkie de Jong, Riqui Puig og Memphis Depay.

Danske Braithwaite er den Barca-angriber, som har spillet færrest minutter, og han kan – med den kommende VM-slutrunde in mente – være villig til at søge nye græsgange. Neto har ifølge Marca ønsket at forlade Barcelona i to år på grund af manglende spilletid, men han ender altid med at afvise bejlerne.

Lenglet står bag Gerard Piqué, Ronald Araújo og Eric García i køen til spilletid i midterforsvaret. Snart står han måske også bag Andreas Christensen i køen til spilletid, så derfor kan både franskmanden og Barca være interesseret i en afsked.

En anden fransk forsvarer, som sandsynligvis også er på vej væk, er Samuel Umtiti, der har fået sit catalanske eventyr ødelagt af talrige skader. Dest har tilsyneladende mistet Xavis tillid, og snart kan højrebacken komme til at blive domineret af César Azpilicueta.

Selvom det allerede lugter af udrensning i Barca-forsvaret, så er ledelsen på Camp Nou efter sigende også interesseret i at slippe af med Mingueza, som ellers fik en del spilletid under Xavis forgænger, Ronald Koeman. Barca-ledelsen håber efter sigende på at kunne få 75 millioner kroner for 22-årige Mingueza.


Barca pønser efter sigende også på en lille oprydning blandt talenterne af egen avl. Puig har kontraktudløb i 2023, og den manglende spilletid kan betyde, at den talentfulde midtbane og Barcas veje skal skilles denne sommer.

Barca-ledelsen pønser efter sigende på at bruge de penge, som et salg af Depay, der har et år tilbage af sin kontrakt, på at købe forstærkninger til angrebet. Hollænderen er værdisat til 335, men salgsprisen kan vise sig at blive mindre, hvis man tager det snarlige kontraktudløb i betragtning.

Den sidste – og måske mest overraskende – spiller på affyringsrampen er De Jong, som hidtil har været Barcas helt store midtbanehåb. Den 24-årige hollænder, som i sommeren 2019 kostede Barca 640 millioner kroner, føler sig tilsyneladende ikke helt sikker på sin fremtid i Barcelona, hvorfor det kan ende med en overraskende afsked.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Liverpool - Real Madrid
ANNONCE