Fodbold nyheder

Tidligere Arsenal-anfører:
Jeg forlod næsten klubben grundet rent had

Af Asbjørn Steffensen

Granit Xhaka var klar til at forlade Arsenal efter en episode med klubbens fans under en kamp i 2019.
I en Premier League-kamp mod Crystal Palace tilbage i 2019 var stillingen 2-2, da klubbens daværende anfører, Granit Xhaka, blev skiftet ud med en halv time igen. Den schweiziske midtbanespiller blev dog buhet ud af sin egne fans.


Xhaka var utydeligt utilfreds, gestikulerede voldsomt med armene råbte voldsomme gloser tilbage til fansene og smed Arsenal-trøjen på vejen direkte ned i tunnelen.

I et indlæg hos The Players Tribune fortæller schweizeren, at han var klar til at skifte væk fra klubben med det samme efter episoden.

- Mine tasker var pakket. Mit pas var fundet frem. Jeg var færdig med Arsenal. Færdig. Der var en kontrakt fra en anden klub, og alt jeg skulle gøre var at underskrive, skriver Xhaka til The Players Tribune.

Det var den nuværende Arsenal-manager, der overbeviste midtbanespilleren om at blive, men at oplevelsen stadig sidder i ham i dag.

- Jeg kan stadig se deres ansigter. Det er ikke fordi, de ikke kan lide mig. Nej, det er anderledes. Det her er had. Rent had. Jeg overdriver ikke. Den dag følte jeg mig virkelig respekteret den dag.


Det vendte dog heldigvis for Xhaka der nu er glad for at være i klubben. Men episoden har sat spor.

- I dag ved jeg, at jeg tog den rigtige beslutning, (at blive i Arsenal, red.) fordi jeg er her stadig. Men jeg kan ikke lade som om, mit forhold til fansene, nogensinde vil blive det samme. Det øjeblik vil altid være i mit hjerte.

Xhaka skiftede til Arsenal fra tyske Borussia Mönchengladbach i 2016. Siden da er det blevet til 242 kampe for The Gunners.

Mere om Granit Xhaka

Mere om Arsenal

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik