J. Ward-Prowse (25), S. Karim (39)
H. Kane (41)
Kasper Leif Pedersen

Tottenham misser gylden mulighed for sejr

Selvom Tottenham var i overtal i hele anden halvleg, så kunne de rejse hjem til London med kun ét point.
Tirsdag eftermiddag skulle nedrykningstruede Southampton tage imod formstærke Tottenham på St. Mary's. Antonio Contes mandskab mødte op til Premier League-opgøret, hvor man var ubesejret i de seneste seks kampe, hvorimod hjemmeholdet fra sydkysten kun havde én sejr i de seneste seks.

Indledningen på opgøret var også ganske lovende for resten af kampen, hvor det var et hæsblæsende tempo fra begge mandskaber. Hjemmeholdet kunne allerede efter 25 minutters spil komme foran, Da James Ward-Prowse på et indkast fra Mohammed Salisu, kunne tag nedfaldsbolden og sparke den hen i det lange hjørne, samt passere Hugo Lloris inde i buret.

Efter den gode start for 'The Saints' svarede Tottenham godt igen, ved at ligge et større pres på hjemmeholdet. Dette bar også frugt, da de inden pausen fik tilkæmpet sig et straffespark, hvor Salisu endnu engang var indblandet. Den 22-årige back fik sablet Son Heung-Min inde i det kriminelle felt, hvor førstnævnte måtte gå tidligt i bad, da det i samme ombæring også var ghaneserens andet gule kort.

Straffesparket tog Harry Kane sig af, hvor han passerede Fraser Forster inde i målet, ved at sparke den højt og hårdt op i det venstre målhjørne.

Dermed gik hjemmeholdet til pause med stillingen 1-1 - dog reduceret til 10 mand.

I anden halvleg startede Spurs ud som lyn og torden, og allerede efter 52 minutter kunne Harry Winks sende Harry Kane i dybden, hvor han endnu engang kunne passere Forster inde i Southampton-buret. Dog desværre for udeholdet, blev scoringen efterfølgende underkendt, efter et VAR-tjek for en smal offside.

Cirka et kvarter efter kunne endnu en scoring for Tottenham blive annulleret. Matt Doherty og Fraser Forster hoppede ud i bolden efter et indlæg af Winks, hvor den irske højreback tilfældigt fik sendt bolden i kassen efter en koalition. Men scoringen blev endnu engang underkendt, da der blev dømt frispark på den 33-årige målmand.

Efterfølgende var Tottenham meget på bolden uden reelt at kreere nogle store chancer, hvor de decimerede Southampton-tropper for det meste stod nede i eget felt. Det lykkedes dog ikke for Tottenham at fremtvinge den forløsende scoring, og dermed blev 1-1 også slutresultatet.

Contes tropper mistede hermed dyrebare point i kampen om Champions League-pladserne, imens Southampton får sig et godt udgangspunkt inden mødet med Newcastle i næste runde.