M. Lanzini (40), J. Bowen (56), A. Masuaku (87)
T. Silva (28), M. Mount (44)
Niels Nedergaard

West Ham satte en kæp i hjulet på Chelseas mesterskabsdrømme

For få uger siden nedlagde West Ham en af de store bejlere til det engelske mesterskab, da holdet slog Liverpool. Lørdag gentog ”The Hammers” kunststykket, men denne gang gik det udover en anden aspirant til titlen, da holdet nedlagde Chelsea og vandt 3-2.
West Ham har imponeret stort i denne sæson, hvor London-klubben har været en sand drillenisse overfor flere af konkurrenterne i toppen af Premier League, og lørdag blev ingen undtagelse mod Chelsea.

Det startede ellers skidt for David Moyes’ mandskab foran eget hjemmepublikum, da Chelseas forsvarsveteran på 37 år, Thiago Silva, dukkede op på et hjørnespark efter en lille halv times spil og headede gæsterne i front med 1-0.

Herefter var gæsterne mest på bolden og forsøgte at sætte sig på spillet, men første halvleg var præget af at være en forholdsvis lige affære, hvorfor det ikke rigtigt lykkedes for Chelsea at dominere opgøret. I stedet var det West Ham, der var farligst foran målet og var tættest på at få måltavlen til at lyse yderligere op.

Først var Vladimir Coufal tæt på at sende bolden i kassen og skabe jubel blandt hjemmepublikummet, men tjekkens forsøg blev akkurat reddet inde på stregen. West ham fik dog udbytte kort før pausen, da Chelsea-defensiven og målmand Edouard Mendy koksede gevaldigt i det. Chelsea-keeperen forsøgte at drible sig ud af hjemmeholdets pres, men det endte med at gå helt galt for den franske målmand, der begik et klodset straffespark mod hjemmeholdets Jarrod Bowen. Straffesparket omsatte Manuel Lanzini sikkert, og så var der balance i regnskabet kort før pausen.

Og så troede man ellers, at de to mandskaber ville gå til pause med et uafgjort resultat på måltavlen, men efter 44 minutter dukkede Mason Mount op og lavede et flot mål. West Ham smed klodset bolden væk på midten af banen, og det straffede Chelseas sprudlende offensiv, da Hakim Ziyech sendte en ballonbold ind i feltet. Her dukkede Mason Mount op og flugtede bolden i kassen til 2-1. Et flot mål af Chelsea-profilen.

I anden halvleg lagde West Ham sig ikke ned, og selvom hjemmeholdet var bagud på måltavlen, nægtede de at give op. Faktisk formåede værterne at sætte sig på spillet i begyndelsen af anden halvleg. Det gav pote efter en lille times spil, da Jarrod Bowen på kanten af feltet trykkede af fra distancen, og bolden strøg direkte i kassen. Dermed var stillingen 2-2, og West Ham var tilbage i opgøret.

Den sidste halve time var der chancer i begge ender, og kampen bølgede frem og tilbage. Det var dog igen West Ham, der var farligst – præcis som tilfældet var i første halvleg. Og man fristes til at sige igen, igen var det Jarrod Bowen, der var på spil, da han med et kvarter tilbage kom frem til en stor mulighed, men englænderen havde lige en skostørrelse eller to for lidt og kunne akkurat ikke få sendt bolden i kassen.

Chelsea kunne i første omgang ånde lettet op, men situationen var en helt anden efter 87 minutter, hvor jublen brød løs på London Stadium. Årsagen var ikke overraskende, at hjemmeholdet bragte sig foran med 3-2 og vendte op og ned på kampen. Arthur Masuaku fangede Edouard Mendy ude af position i Chelsea-målet, og så trykkede wingbacken af fra distancen, og bolden strøg i kassen til stor jubel for hjemmepublikummet.

3-2 til West Ham, hvilket også blev kampens resultat. Dermed leverede David Moyes’ mandskab et flot comeback og satte samtidig en stor kæp i hjulet på Chelseas drømme om et engelsk mesterskab, hvilket nok er sød musik i ørerne hos både Manchester City og Liverpool, der begge med en sejr i denne runde kan gå forbi Chelsea. West Ham cementerede til gengæld sin fjerdeplads i tabellen, hvor de nu er oppe på 27 point efter de første 15 kampe i Premier League.