FC Nordsjælland - Silkeborg

Danmark: Superligaen
FC Nordsjælland O. Villadsen (42)
Right to Dream ParkFuld tid1-1
Silkeborg N. Vallys (62)
LineupReferatVideoKampe

Intenst El Plástico endte uden vinder

Af Daniel Fisker

Både FC Nordsjælland og Silkeborg IF var tændte, da de gik på banen til søndagens El Plástico-derby, som endte med en pointdeling.

Article image

FC Nordsjælland og Silkeborg IF leverede en eksplosiv start på sæsonens andet El Plástico-derby. Tilskuerne på Right to Dream Park kunne dermed drømme om endnu et målrigt opgør, som det var tilfældet i oktober måned – måske med modsat fortegn. Silkeborg vandt således sæsonens første El Plásrico-derby 4-1. De to mandskabers forsvarskæder gjorde dog, hvad de kunne for at forhindre endnu en målfest.


Silkeborg-mandskabet virkede rystede over at møde et hold, der var lige så ivrige efter boldbesiddelse, som oprykkerne plejer at være. Derfor tyede Silkeborgenserne ofte til lange afleveringer, og denne taktik var tæt på at give pote efter en halv times spil, hvor Nicolai Vallys blev sendt i dybden. FC Nordsjælland-målmanden Emmanuel Ogura håndterede dog den efterfølgende 1-mod-1-situation med bravur.

Efterfølgende var det træværket, som foreløbig holdt FC Nordsjælland inde i kampen, og herefter så det ud som om, at Jonas Jensen-Abbew begik straffespark på Niklas Helenius. Den efterfølgende VAR-gennemgang konkluderede dog, at den høje angriber var offside forud for straffesparkssituationen. Efter straffesparksforskrækkelsen klokkede Silkeborg-forsvareren Andre Calisir i det, hvilket gav Oliver Rose-Villadsen en chance, wingbacken ikke kunne undgå at score på.

Silkeborg-mandskabet, der udgjorde en stor trussel i første halvleg, kunne ikke høste frugterne af deres angrebsiver, før der var spillet godt og vel en time i Farum. Vallys, som også var tæt på at finde vej til netmaskerne i første halvleg, havde den fornødne kynisme til at udplacere Ogura med en førstegangsberøring.

Hverken FC Nordsjælland eller Silkeborg så ud til at være tilfredse med et uafgjort resultat, så begge mandskaber satsede på at tilkæmpe sig sejren. Silkeborg kom frem til de største chancer i kampens sidste halve time, men Ogura var stærkt medvirkende til, at FC Nordsjælland trods alt fik et enkelt point med fra søndagens El Plástico. Værternes krampetrækninger i kampens døende minutter førte heller ikke til en scoring.

FC Nordsjælland
(3-5-2)
16E. Ogura
2M. Thychosen
30J. Jensen-Abbew ↪80
39A. Nagalo
23O. Villadsen
6J. Christensen
14A. Francis ↪46
8M. Andersen (C)
5M. Frese
22O. Antman ↪62
17S. Adingra ↪63
Bænk
31A. Pedersen
11I. Sadiq ↩63
4K. Hansen ↩80
27D. Svensson
7A. Schjelderup ↩46
28L. Coulibaly ↩62
33L. Walta
Silkeborg
(4-3-3)
30N. Larsen
2R. Carstensen
20T. Salquist
28A. Calisir
5O. Sonne
8S. Þórðarson ↪79
14M. Brink
22R. Gojani
27S. V. Jørgensen ↪79
11N. Helenius (C)
7N. Vallys
Bænk
16S. van Bladeren
10Søren Tengstedt ↩79
4J. Felix
21A. Klynge ↩79
23N. Røjkjær
24A. Oggesen
42F. Carstensen

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik

Champions League - Liverpool - Real Madrid
ANNONCE