FC Midtjylland
S. Odey (53)
R. Nwadike (15), R. Nwadike (39), Evander (65)
Konrad Cornelius Rasmussen

FC Midtjylland viste klassen imod Randers FC på trods af hæderlig indsats fra Hestene

Det var en Midtjylland-classic, da de trak sig sejrrigt fra kampen mod Randers FC. Det var 25 kamp i træk, at de ikke tabte til randrusianerne.
Det var to formstærke hold, der søndag klokken 14 tørnede sammen i Randers. FC Midtjylland kom til kampen i næsten usårlig forfatning. Man havde inden kampen ikke tabt i Superligaen siden 29. august, hvor man tabte 2-0 på Brøndby Stadion. Randers har også haft gang i en forrygende sæsonstart, men kampene mod FCM har i mange år været en akilleshæl for Randrusianerne. De sidste 24 kampe mellem de to klubber var endt uden sejr til Randers FC.

Heller ikke kampen denne søndag lignede en affære, hvor Randers fik tre point med. Allerede efter 14 minutter fik Raphael Onyedika sendt kuglen i mål. Lidt ude for feltet gjorde nigerianeren kort proces og sendte kuglen ind bag en sagesløs Patrick Carlgren. Første halvleg var en lidt mærkelig affære. Hvis man bare kiggede på de data, der blev præsenteret ved pausefløjt, så skulle man tro, at det var en meget lige affære. Men som så ofte før havde FCM den fornødne skarphed, og Raphael Onyedika kunne gøre det til 0-2 efter 39 minutter.

Randers kom ud med klart flere ideer og mere energi, og allerede efter 52 minutter fik Stephen Odey flugtet bolden ind bag en chanceløs Midtjylland-keeper. Det var Odeys femte mål i Superligaen. Det tog ham kun syv kampe.

Midtjylland havde dog også flere seriøse forsøg i starten af anden halvleg. Bo Henriksens tropper pressede på efter scoringen til Randers, og Pione Sisto fik også testet Carlgren i en grad, så svenskeren blev til en flyvende svensker.

Generelt for anden halvleg var, at kampen bølgede meget fra felt til felt. Det var to hold, der virkelig øjnede en mulighed for at få noget med fra kampen. Efter 61 minutter fik Randers dog en ordentlig dukkert. Onyedika opsnapper en dårlig berøring fra Piesinger, og lægger den ind til Evander, der kunne sparke den ind bag Carlgren.

Efter scoringen til 1-3 tabte kampen noget af sin pust. Det var kun sporadiske forsøg, der virkelig truede kampens resultat.

Det kan altså konkluderes at Randers FC nu ikke har vundet over Midtjylland i 25 kampe i streg. Noget af en statistik at løbe rundt med for Randers FC, der dog stadig ligger fint til i kampen om top-6. Midtjylland udbygger yderligere sin førerposition i Superligaen. FC København kan dog hale lidt ind på herninggenserne senere søndag eftermiddag, når de møder bundproppen fra Vejle.