Atlético Madrid - Liverpool

Europa: Champions League
Atlético Madrid A. Griezmann (20), A. Griezmann (34), A. Griezmann (52)
Estadio Wanda MetropolitanoFuld tid2-3
Liverpool Mohamed Salah (8), N. Keïta (13), Mohamed Salah (Str. 78)
OptaktLineupReferat

Stort drama i Madrid da Liverpool sejrede

Af Henrik Varbøl Andersen

I sidste sæsons ottendedelsfinale trak Atletico Madrid det længste strå efter forlænget spilletid på et fyldt Anfield i England, så der var lagt op til revanche for Klopps udvalgte her til aften.

Article image

Never change a winning team var devisen fra Jürgen Klopp, da han kun havde ændret på målmandsposten, hvor Alisson gled ind. Hos hjemmeholdet måtte den tidligere Liverpool-angriber Luis Suarez tage plads på bænken efter tre landskampe på en uge for Uruguay.

Syv minutter skulle der gå før verdens i øjeblikket farligste angriber Mohamed Salah sendte et fladt spark ind mod Jan Oblak. Undervejs rettede James Milner bolden af, men det var dog så minimalt, at målet officielt gik til egypteren, som dermed satte rekord, da han scorede for niende kamp i træk.

Det var nu Liverpool over det hele, og Atletico stod parkeret med alle mand på egen banehalvdel presset tilbage af gæsterne. Blot fem minutter efter føringsmålet var det så galt igen. En returbold havnede ved Naby Keita, som fra kanten af feltet flugtede bolden tørt i netmaskerne.

Måske var det netop det, som der skulle til for at vække hjemmeholdet. Syv minutter efter Keitas scoring fik Atletico hjørnespark. Det satte de kort i gang til Lemar, som let satte Liverpool-forsvaret. Hans tværbold havnede hos Koke, som sparkede fladt mod mål, og inde foran Alisson stod Griezmann klar og sendte bolden ind til en livgivende reducering.

Dramaet var for alvor i gang og man kunne nu igen se Diego Simeone hoppe og danse på sidelinjen. Han lugtede sammen med hjemmepublikummet chancen for et comeback.

Efter 26 minutter burde Griezmann have fuldendt comebacket, da han blev sendt alene med Alisson. Klopp havde dog set rigtigt, da han valgte at sende sin brasilianske målmand i buret. Liverpool-ankermanden kom fremragende ud og parerede sikkert Griezmanns forsøg.

Bedst som Liverpool igen havde styr på tingene, slog hjemmeholdet så til igen. Igen var det Griezmann, som sendte bolden i mål. Et passivt forsvar hos gæsterne udnyttede Joao Felix til at stikke Griezmann fri på kanten af feltet, og han udnyttede den megen plads til at sparke bolden fladt forbi Alisson.

Et gyngende Wanda Metropolitano i Madrid fik ikke mere underholdning i en hæsblæsende første halvleg, som nok efterlod den neutrale tilskuer med store forhåbninger for de resterende 45 minutter.

Helten fra første halvleg Griezmann gik nu fra helt til skurk, da han blev præsenteret for det røde kort allerede syv minutter inde i anden halvleg. Noget af en kamp for den franske angriber, som havde mere end svært ved at tro, at han nu måtte gå den tunge gang ud af banen.

Simeones tropper lykkedes dog med at trække tempoet ud af kampen, og med en masse spilstop var kampen ikke så flydende som i første halvleg.

Med et kvarter tilbage indtraf et af de tåbeligste øjeblikke i kampen, da Mario Hermoso sprang ind i ryggen på Diogo Jota i en ufarlig situation i feltet. Ingen tvivl om straffesparket, og dermed kunne Salah sætte sin anden scoring i målet, og han lignede dermed en matchvinder.

Dramaet blussede nu for alvor op igen, og Jota forsøgte at forsvare et indlæg i eget felt. Han gik i ryggen på Jose Gimenez, som hurtigt faldt til jorden, og kampens tyske dommer Daniel Siebert var ikke i tvivl. Han pegede på pletten med det samme.

Som altid går VAR ind og tjekker, og Siebert måtte en tur ud til skærmen. Efter en længere gennemgang ændrede han sin beslutning, og trak straffesparket tilbage igen og Jota og resten af Liverpool mandskabet kunne ånde lettet op.

”The Reds” kunne ånde lettet op efter et fantastisk drama, som gav englænderne deres tredje sejr i lige så mange Champions League-kampe i sæsonen. De ligner dermed et godt bud på videre deltagelse i dette års turnering.

Atlético Madrid
(3-1-4-2)
13Jan Oblak
18Felipe
4Geoffrey Kondogbia ↩46
22Mario Hermoso ↩80
6Koke (C)
23Kieran Trippier
5Rodrigo de Paul ↩80
11Thomas Lemar ↩80
21Yannick Carrasco
7João Félix ↩80
8Antoine Griezmann
Bænk
1Benjamin Lecomte
9Luis Suárez ↪80
10Ángel Correa ↪80
19Matheus Cunha
2José Giménez ↪46
12Renan Lodi ↪80
24Šime Vrsaljko
14Marcos Llorente ↪80
16Héctor Herrera
Liverpool
(4-3-3)
1Alisson
66Trent Alexander-Arnold ↩85
32Joël Matip
4Virgil van Dijk
26Andrew Robertson
8Naby Keïta ↩46
14Jordan Henderson (C)
7James Milner ↩63
11Mohamed Salah ↩90
9Roberto Firmino
10Sadio Mané ↩63
Bænk
13Adrián
62Caoimhin Kelleher
18Takumi Minamino
20Diogo Jota ↪63
27Divock Origi
5Ibrahima Konaté
12Joe Gomez ↪85
21Konstantinos Tsimikas
47Nathaniel Phillips
76Neco Williams ↪90
3Fabinho ↪46
15Alex Oxlade-Chamberlain ↪63

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik