Fodbold nyheder

Tidligere rugby-stjerne:
Eriksens genoplivning var intet mirakel

Af Philip Sinkbæk Jensen

Martin Johnson, der er tidligere anfører for det engelske rugbylandshold, understreger, at alle bør lære hjerte-lungeredning.

Article image

Den engelske rugby-legende, Martin Johnson, mener ikke, at det var et mirakel, at Christian Eriksen overlevede sit hjertestop, da han mener, at Eriksen havde kompetente reddere omkring sig, der præcist vidste, hvad de skulle gøre i en hjerte-lungeredning.

Den legendariske England-kaptajn fik meldingen omkring Christian Eriksens kollaps, da Johnsons ven stormede ud i haven for at overgive de frygtelige nyheder, der udspillede sig i PARKEN i kampen mellem Danmark og Finland:

- Min første tanke var, at det ville være et hjertestop. Min anden tanke var, at lige meget, hvor frygteligt det er, så kunne han (Eriksen, red.) ikke være et bedre sted, siger Johnson ifølge Sky News, der forklarer, at den rette kompetence var til stede i PARKEN:

- Fakta er, at Eriksens genoplivning intet mirakel var, som overskrifterne hentyder til. Det handlede om at have de rette mennesker med de rette kompetencer, der vidste, hvad de skulle udøve, understreger Johnson, der tidligere fik øjnene op for vigtigheden af at lære hjerte-lunge-massage, da en 14-årig ven af familien, Joe, i 2012 pludseligt faldt om med hjertestop på en løbetur.

Joe havde ligesom Eriksen ikke nogle foreliggende symptomer på hjertestop. Den væsentlige forskel mellem de to hændelser er dog, at den blot 14-årige Joe aldrig vendte tilbage til livet igen:

- I Christians tilfælde var der en hjertestarter, og vi blev underrettet med hans ulykke med det samme. Jeg tror faktisk, at de fik Christian tilbage med det første stød. Det er derfor ikke et mirakel, da situationen kunne forebygges, siger Johnson, der i forbindelse med en kampagne i England for ”Sudden Arrythmic Death Syndrome” (pludseligt arytmisk dødssyndrom) markerer vigtigheden i at lære hjerte-lungeredning:

- Fakta er, at hvis effektive handlinger finder sted inden for det første minut, så tredobler man chancen for overlevelse, forsikrer Johnson, der afslutningsvis opfordrer alle til at bruge sin fritid på at lære hjerte-lungeredning:

- Svaret ligger i, at vi alle bør tildele ti minutter til at lære hjerte-lungeredning. Jeg lærte det, og der gik ikke lang tid, før at jeg skulle bruge det. Heldigvis vidste jeg, hvad jeg skulle gøre, for tanken om at være ude af stand til at gøre noget som helst end at kigge på mit ur og vente på en ambulance er ulidelig, udtaler Johnson i et interview med Sky News.Mere om Christian Eriksen

Mere om Inter

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik