M. Salah (18), S. Mané (45), M. Salah (60), R. Firmino (77), R. Firmino (81)
Daniel Jensen

Liverpool knuste Porto

Liverpool skulle forsøge at følge op på den gode start, da de her til aften var rejst til Portugal for at møde Porto.
Porto hentede et imponerende point, da de fik en uafgjort med fra opgøret mod Atlético Madrid. I dag skulle de så op imod Liverpool, der startede turneringen ud med en flot sejr over AC Milan, og de var da også det første hold på måltavlen.

Curtis Jones driblede sig vej ind i feltet i venstre side, og så forsøgte han sig med en afslutning mod det lange hjørne. Den tog hjemmeholdets målmand, Diogo Costa, sig af, men han boksede bolden lige ud på Zaidu Sanusi, der ikke kunne kontrollere bolden, og så kunne Mohamed Salah prikke bolden i mål til 1-0.

Porto var godt med i kampens indledning, men efter målet begyndte Liverpool at sætte sig på spillet. Et par minutter før pausen var det tæt på at blive 2-0 efter en smart frisparkskombination, men Costa leverede en flot redning på Jordan Hendersons forsøg.

Blot et minut senere kom gæsterne dog alligevel foran med 2-0. James Milner slog et fladt indlæg ind tæt under mål, og hvem der skulle tage sig af det, kunne Porto-spillerne ikke helt blive enige om. Det betød, at Sadio Mane kunne trille bolden ind ved bagerste stolpe.

2-0 til gæsterne fra England ved pausen.

Få minutter inde i anden halvleg burde Diogo Jota have lukket opgøret, da han opsnappede en dårlig tilbagelægning, men Costa var hurtig ude fra sin streg og fik afværgede inden Jota kunne nå at afslutte.

3-0 blev det dog kort tid efter, og igen var målscoreren Salah. Jones erobrede bolden, imens Porto var i gang med at skubbe holdet frem, og så spillede han egypteren helt fri. Alene med målmanden svigtede han ikke, og han lagde bolden sikkert under Costa i målet.

Hjemmeholdet spillede dog stadig til, og efter lidt over en time skulle de få deres første store chance. Vitinha fik bolden i feltet efter en cutback-aflevering, men han afsluttede lige på Alisson. Hjemmeholdet kom dog på måltavlen med et kvarter igen.

Fabio Vieira slog et knivskarp indlæg ind i Liverpool-boksen, og her fik Mehdi Terami kæmpet sig foran Joe Gomez og heade bolden i nettet til 3-1.

Den lille spænding, der opstod med reduceringen, forsvandt dog hurtigt igen. Hjemmeholdets målmand besluttede sig for, at han skulle lege sweeper midt på egen banehalvdel, og det udnyttede Roberto Firmino til at sende bolden i det tomme mål til 4-1. Firmino kom på tavlen igen få minutter senere, da en afrettet afslutning endte i fødderne på ham inde i feltet. Helt fri og alene med Costa sparkede han sikkert bolden i nettet til 5-1, hvilket også blev kampens resultat.

Liverpool topper derfor gruppe B inden Atlético Madrid venter i de næste to opgør. Porto ryger ned på sidstepladsen og har AC Milan i deres to næste kampe.