Europa: Champions League
FT
1 - 5
(0 - 2)
Porto
Liverpool
M. Taremi (75)
M. Salah (18), S. Mané (45), M. Salah (60), R. Firmino (77), R. Firmino (81)
Kasper Leif Pedersen

Optakt: Porto – Liverpool

Liverpool skal forsøge at vinde to ud af to mulige Champions League-kampe, når de rejser til Estádio do Dragão i tirsdagens gruppe B-opgør mod FC Porto.
Kommentar:
Det er to historiske klubber med otte Champions League-titler på grønsværen, når FC Porto og Liverpool mødes på Estádio do Dragão i tirsdagens Champions League-opgør. Seks til Merseyside-klubben hvor FC Porto kan kalde sig den mest dekoreret portugisiske klub med to styks. Historisk er det et opgør man har set de seneste år i Champions League knock-out-kampene. Liverpool vandt sammenlagt 5-0 i 2016-2017-sæsonen i ottedelsfinalen, mens man året efter vandt 6-1 i kvartfinalen, hvor ”The Reds” gik hele vejen, og lukrerede sig den sjette CL-titel.

Begge mandskaber har startet hver deres respektive turneringer samt ligaer godt ud. Sidste sæsons nummer to i Liga Nos startede dette års Champions League-eventyr ud, med at spille 0-0 på Wanda Metropolitano imod de spanske mestre fra Atletico Madrid. I den hjemmelige turnering er man ubesejret efter syv kampe hvor fem af dem er endt med en sejr.

I Premier League er Liverpool som det eneste mandskab ubesejret som gør, at de ligger nummer ét. Holdet fra Merseyside kommer på bagkant af en vild 3-3-kamp imod Thomas Franks oprykkere fra Brentford. Her var målscorerne Diogo Jota, Mohamed Salah og Curtis Jones. Liverpool som notorisk er kendt for at skabe vilde europæiske aftener, var profetien sand i dette tilfælde, da de i deres Champions League-opgør imod AC Milan vandt 3-2 efter at have været bagud i pausen.

Karantæner og skader:
For hjemmeholdet FC Porto er de nødsaget til at foretage en defensiv-ændring, da Chancel Mbamba fik rødt kort imod Atletico Madrid, og er derfor suspenderet i tirsdagens opgør. På skadesfronten er den 33-årige målmænd, Agustín Marchesín, ude med skade hvor forsvars-generalen Pepe er tvivlsom.

For Liverpool er den centrale midtbane nærmest det nye centrale forsvar i forhold til skader. Stjernefrøet, Harvey Elliot, er ude resten af året med en brækket ankel hvor Thiago samt Naby Keïta er ude med muskelskader. Det samme gælder for højrebacken Neco Williams.

Bud på kampens profil:
I de tidligere Champions League-opgør på Estádio do Dragão har Liverpools forreste tre angribere været farlige. Sadio Mané lavede et hattrick 2016-2017-sæsonen, hvorimod Mohamed Salah og Roberto Firmino begge kom på tavlen i det seneste opgør mellem de to klubber. Det samme kunne godt ske i tirsdagens opgør. Den ’egyptiske konge’, Mohamed Salah, har indtil videre lavet seks mål i syv kampe i alle turneringer, og han kunne sagtens bidrage til den opgørelse i tirsdagens kamp med nogle afgørende momenter.

Hvis FC Porto skal gøre sig nogle forhåbninger i at vinde så skal man fokusere på de offensive kort, Luiz Diaz og Otavio, der kan true en roterende Liverpool-bagkæde.

Bud på kampens resultat:
Da begge hold kommer ubesejret ind til opgøret er der lagt op til et spændende opgør tirsdag aften. Dog i fraværet af FC Portos startende centraleforsvarspillere, bør Liverpool vinde. Derfor er et forsigtigt bud på kampens resultat, at Liverpool trækker sig sejrrigt ud af opgøret med en 3-1-sejr.

Kampen bliver fløjet i gang tirsdag klokken 21 af den russiske dommer Sergei Karasev, og den kan ses på TV3 Sport & Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER