Paris SG - Manchester C

Europa: Champions League
Paris SG I. Gueye (8), L. Messi (74)
Parc des PrincesFuld tid2-0Tilskuere: 37.350
Manchester C
OptaktLineupReferatVideo

Optakt:
PSG - Manchester City

Af Torsten Brix

Gigantisk møde imellem to af verdens største klubber – eller rettere nyrige klubber - når Sheik Mansour og Nasser Al-Khelaifs nye ”lejetøj” mødes.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kommentar
Tirsdag aften er der stormøde, når Manchester City rejser til Paris for at møde de kraftigt oprustede PSG. Det er et møde imellem Premier Leagues rigeste klub overfor Frankrigs nyrige klub – så altså et møde imellem Sheik Mansour og Nasser Al-Khelaif.

Selvom PSG-ejer Al-Khelaif ikke mangler noget, er hans formue faktisk tre gange mindre end Mansours, men det har ikke været til se i sommerens transfervindue. Eller har det? Selvom den franske hovedstadsklub hentede spillere som Georginio Wijnaldum, Lionel Messi, Sergio Ramos, Gianluigi Donnarumma og Achraf Hakimi, så er det altså kun sidstnævnte, der har kostet penge i overgangssum.

Helt anderledes forholder det sig i Manchester City, hvor manager Pep Guardiola har brugt vanvittige 8.000.000.000 kroner, siden han ankom til Premier League - blandt andet på spillere som John Stones (Everton), Aymeric Laporte (Athletic Bilbao), Kyle Walker (Tottenham), Benjamin Mendy (Monaco), Riyad Mahrez (Leicester), Rodri (Atletico Madrid), Joao Cancelo (Juventus), Ruben Dias (Benfica), Nathan Ake (Bournemouth) og Jack Grealish (Aston Villa).

Alle disse spillere har kostet over 400 millioner kroner, mens PSG kun fem gange har købt spillere til over 400 millioner kroner. PSG har to gange sprængt banken ved at købe Neymar og Kylian Mbappe, mens de andre tre er Edinson Cavani (SSC Napoli), Ángel Di María (Manchester United) og føromtalte Achraf Hakimi (Inter).

Flere af disse spillere kan blive hovedpersoner, når denne kæmpe kamp skal spilles, og i den sammenhæng må man ikke glemme, at der blot er tale om en gruppespilskamp…


Karantæner og skader:
PSG
På det franske hold er der fortsat usikkerhed omkring Sergio Ramos, Marco Verratti, Colin Dagba og Layvin Kurzawa.

Manchester City
På Pep Guardiolas hold er John Stones, Oleksandr Zinchenko og Kevin De Bruyne tvivlsomme.


Bud på kampens profil:
Rúben Dias blev i august udnævnt til 2020/21-sæsonens bedste forsvarsspiller i Champions League, og han kan meget vel få en travl aften, når modstandernes angribere blandt andet er Lionel Messi, Kylian Mbappe og Neymar.


Bud på kampens resultat:
Malet henover den lækre kamp står med fed skrift, at opgøret også er en kamp imellem to klubber, der fornyelig er blevet opkøbt og har været igennem voldsomme ændringer i den forbindelse. I den omvæltning virker det til, at Manchester City er længere fremme, og helt banalt virker det ikke til, at PSG-holdet efter sommerens store ændringer er helt sammenspillet endnu. PSG havde f.eks. i første CL-gruppespilskamp imod Club Brugge store problemer. Selvom det næsten er umuligt at spå om resultatet af denne kamp, da der er så mange spændende spillere, der kan afgøre opgøret på begge hold, så forventer Indkast, at Manchester City vinder 2-1 og dermed slår PSG, som de også gjorde i sidste Champions League-sæson.

Kampen vises på TV3+.

Paris SG
(4-3-3)
50Gianluigi Donnarumma
2Achraf Hakimi
5Marquinhos (C)
3Presnel Kimpembe
25Nuno Mendes
21Ander Herrera
6Marco Verratti ↩78
27Idrissa Gueye ↩90
30Lionel Messi
7Kylian Mbappé
10Neymar
Bænk
1Keylor Navas
60Alexandre Letellier
9Mauro Icardi
17Colin Dagba
20Layvin Kurzawa
22Abdou Diallo
24Thilo Kehrer
8Leandro Paredes
15Danilo Pereira ↪90
18Georginio Wijnaldum ↪78
23Julian Draxler
28Eric Ebimbe
Manchester C
(4-3-3)
31Ederson
2Kyle Walker
3Rúben Dias (C)
14Aymeric Laporte
27João Cancelo
20Bernardo Silva
16Rodri Hernández
17Kevin De Bruyne
26Riyad Mahrez
7Raheem Sterling ↩78
10Jack Grealish ↩68
Bænk
13Zack Steffen
33Scott Carson
9Gabriel Jesus ↪78
21Ferrán Torres
5John Stones
6Nathan Aké
97Josh Wilson-Esbrand
25Fernandinho
47Philip Foden ↪68
87James Mcatee

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik