F. Montero (90)
J. Bellingham (20), E. Haaland (45)
Niels Nedergaard

Dortmund pligtsejrede i Tyrkiet

Dortmund red en mindre storm af i første halvleg og sejrede med 2-1 i Tyrkiet mod Besiktas. Dermed levede tyskerne op til favoritværdigheden
I en vild kulisse i den tyrkiske gryde skulle favoritterne fra Dortmund forsøge at få lagt låg på hjemmeholdet fra Besiktas, men det skulle vise sig at blive en sværere opgave end lige så, selvom den tyske storklub på papiret var store favoritter til opgøret.

I begyndelsen af kampen var det nemlig lidt overraskende Besiktas, der kom bedst ud til opgøret og lagde hurtigt et lille tryk på gæsterne. Der var blot spillet syv minutter, da hjemmeholdet kom frem til den første store chance, men Mitchy Batshuayi nåede akkurat ikke at få sat foden på bolden.

Få minutter senere var det så den tidligere FCK-spiller Atiba Hutchinson, der fik en stor chance, da han fra tæt hold pludselig stod helt fri inde i feltet, men canadieren fik aldrig træf på sit hovedstød, og dermed slap gæsterne med skrækken.

Dortmund fik dog lagt presset fra sig, og efter tyve minutters spil dukkede stortalentet Jude Bellingham pludselig op ud af det blå og sparkede gæsterne foran med 1-0. Herefter var det gæsterne, der kom frem til et par enkelte store chancer. Blandt andet blev det norske stjerneskud Erling Braut Haaland spillet helt fri inde i det lille felt, men på skammeligste vis sparkede nordmanden bolden langt over målet.

Herefter var det lidt som om, at gassen gik af ballonen hos hjemmeholdet, der ellers havde domineret den første halvdel af de første 45 minutter. Kort før pausen blev det endda endnu sværere for Besiktas at komme tilbage i opgøret, da hvem andre end Erling Braut Haaland var på pletten og gjorde det til 2-0 efter et fantastisk forarbejde af Jude Bellingham, der dermed også kunne notere sig for en assist. 2-0 var også stillingen ved pausen.

I anden halvleg blev det en åben affære, hvor ingen af holdene rigtigt formåede at sætte sig på spillet. Dortmund var dog farligst og kom frem til nogle forholdsvis store muligheder. Især ustyrlige Erling Braut Haaland lå hele tiden og lurede på farlige situationer. Med tyve minutter igen burde han også have gjort det til 3-0, men bolden blev reddet inde foran målet af en af hjemmeholdets forsvarsspillere.

Kort før tid fik Besiktas så reduceret til 1-2, da Francisco Montero i dommerens tillægstid steg til vejrs og pandede bolden i nettet. Hjemmeholdet kom dog aldrig tæt på at lave et vildt comeback. Dermed sluttede det hele med en pligtsejr på 2-1 til Dortmund, der dermed fik den bedst mulige start på den nye sæson i Champions League.

I den anden af onsdagens to tidlige kampe leverede Sheriff Tiraspol lidt af en overraskelse, da de dukkede Shakhtar Donetsk med 2-0 på trods af, at ukrainerne ellers var forholdsvis store favoritter før opgøret, men som de fleste ved er bolden rund, og især i Champions League kan ingen hold føle sig sikker på noget som helst.