Beşiktaş - Dortmund

Europa: Champions League
Beşiktaş F. Montero (90)
Vodafone Park (İstanbul)Fuld tid1-2Tilskuere: 22.445
Dortmund J. Bellingham (20), E. Håland (45)
OptaktLineupReferatVideo

Optakt:
Besiktas - Borussia Dortmund

Af Daniel Fisker

Besiktas skal forsøge at revanchere sidste sæsons europæiske katastrofe, men der venter de tyrkiske mestre en stor opgave, når Borussia Dortmund besøger Istanbul til det første opgør i Gruppe C.

Article image

Kommentar:

Besiktas har fået en fin start på den nye sæson under de hjemlige himmelstrøg, hvor klubben indtager en foreløbig førsteplads efter fire kampe. De forsvarende Süper Lig- og pokalmestre har endnu ikke lukket et eneste mål ind, og disse positive takter skal ”Kara Kartallar” forsøge at fortsætte, når mægtige Borussia Dortmund besøger Istanbul.

Den tyrkiske storklub skal desuden forsøge at få europæisk revanche. Sidste sæson var en succes for Besiktas i Tyrkiet, hvor ”Kara Kartallar” vandt mesterskabet for næsen af Galatasaray – takket være en bedre målscore. Den europæiske sæson udviklede sig dog til en katastrofe for Besiktas, som ikke engang formåede at kvalificere sig til Europa League-gruppespillet.

I første omgang tabte Besiktas 1-3 til græske PAOK i Champions League-kvalifikationen, og herefter måtte Istanbul-klubben nøjes med at spille Europa League-kvalifikation. Her spillede Besiktas uafgjort mod Rio Ave, inden portugiserne – efter en straffesparkskonkurrence – satte en brat stopper for Besiktas’ europæiske eventyr.

Borussia Dortmund havde til gengæld en fin europæisk sæson, hvor Bundesliga-klubben cruisede gennem gruppespillet, hvorefter de gik videre fra ottendedelsfinalerne på bekostning af Sevilla. I kvartfinalerne viste Manchester City sig dog at være for stor en mundfuld for ”Die Borussen”, som er kvalificeret til denne sæsons gruppespil via tredjepladsen i Bundesligaen.

Den tidligere Borussia Mönchengladbach-træner Marco Rose er ny i trænersædet hos Borussia Dortmund, og han er – bortset fra et nederlag til Freiburg – kommet godt fra land i sin nye klub, som i øjeblikket indtager tredjepladsen i Bundesligaen med ni point efter sæsonens første fire kampe. Nu skal Marco Rose og ”Die Borussen” forsøge at komme godt fra land i endnu en Champions League-sæson.

Karantæner og skader:

Besiktas:

Besiktas må undvære den erfarne offensivspiller Alex Teixeira og forsvarsgeneralen Domagoj Vida, som begge måtte lade sig udskifte i weekendens kamp mod Yeni Malatyaspor, mens Umut Meras og Ajdin Hasic fortsat er ukampdygtige.

Borussia Dortmund:

Skadeslisten er lang hos Borussia Dortmund, hvor Dan-Axel Zagadou fortsat er ukampdygtig. Midtbanespilleren Emre Can og angrebstalentet Giovani Reyna må også sidde over i onsdagens Champions League-kamp, mens Thorgan Hazard og Nico Schulz er tvivlsomme.

Bud på kampens profil:

Man kan ikke tale om ”kampens profil” og Borussia Dortmund uden at nævne Erling Braut Haaland. Den norske målmaskine afgjorde weekendens dramatiske 4-3-kamp mod Bayer Leverkusen til Borussia Dortmunds fordel. Den 21-årige angriber har nu scoret 62 mål i 61 kampe for ”Die Borussen”. Haaland har bevist sit værd som en konstant trussel, og det bliver han også i Istanbul.

Bud på kampens resultat:

Borussia Dortmund rejser til Istanbul som storfavoritter, hvor Besiktas efter al sandsynlighed kommer til at indkassere mål – for første gang i sæsonen. Man kan argumentere for, at ”Kara Kartallar” ikke har mødt seriøs modstand i den igangværende sæson, men det udelukker ikke Besiktas fra at kunne bide fra sig. Derfor bliver buddet herfra, at Borussia Dortmund vinder 3-1 over Besiktas.

Kampen spilles onsdag den 15. september på Vodafone Park i Istanbul og sparkes i gang klokken 18:45. Kampen kan ses på TV3 Sport og Viaplay.

Beşiktaş
(4-1-4-1)
30Ersin Destanoğlu
2Valentin Rosier
23Welinton
4Francisco Montero
21Fabrice N'Sakala
5Josef de Souza Dias
18Rachid Ghezzal ↩89
15Miralem Pjanić
13Atiba Hutchinson (C) ↩78
17Cyle Larin ↩61
9Michy Batshuayi
Bænk
34Mert Günok
28Kenan Karaman ↪61
3Rıdvan Yılmaz
8Salih Uçan ↪78
10Oğuzhan Özyakup
11Gökhan Töre ↪89
12Can Bozdogan
14Mehmet Topal
20Necip Uysal
Dortmund
(4-2-3-1)
1Gregor Kobel
24Thomas Meunier
16Manuel Akanji
15Mats Hummels ↩70
13Raphaël Guerreiro
8Mahmoud Dahoud
19Julian Brandt ↩46
22Jude Bellingham ↩70
11Marco Reus (C)
21Donyell Malen ↩70
9Erling Håland ↩86
Bænk
25Luca Unbehaun
35Marwin Hitz
18Youssoufa Moukoko ↪70
36Ansgar Knauff ↪86
34Marin Pongracic ↪70
20Reinier
28Axel Witsel ↪46
30Felix Passlack
39Marius Wolf ↪70

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik