Fodbold nyheder

Europa: Champions League
FT
3 - 2
(1 - 2)
Liverpool
Milan
X M. Salah (14), M. Salah (49), J. Henderson (69)
F. Tomori (9), A. Rebić (42), B. Díaz (44)

Optakt: Liverpool - AC Milan

Af Daniel Jensen

Champions League er tilbage, og der venter en sand klassiker, når Anfield lægger græstæppe til mødet imellem de to europæiske giganter.
Article image
Ritzau-Scanpix
Kommentar:

To af de mest vindende klubber i europæisk sammenhæng tørner onsdag aften sammen på legendariske Anfield. Hele 13 Champions League-titler er der på banen, når Liverpool og AC Milan åbner deres europæiske sæsoner. Klubberne har kun mødt hinanden to gange i historien, og begge gange var det i den afgørende kamp om trofæet. Liverpool vandt første runde efter miraklet i Istanbul, men italienerne tog revanche to år senere, da de vandt pokalen med de store øre tilbage i 2007.


Kigger man kun på de historiske meritter, ligner det allerede et brag af en kamp. Tager man de to holds glimrende sæsonstarter med i ligningen, bliver det med sikkerhed et brag af en kamp.

Liverpool kommer ind til kampen med fire Premier League-kampe i baggagen. De fire kampe har budt på tre sejre og en enkelt uafgjort til Jürgen Klopp og hans tropper, og det gode spil fik Leeds at føle i weekenden, da holdet fra Merseyside tog fra Elland Road med en 3-0-sejr, der i virkeligheden burde have været meget større.

Liverpool har også fået de mange skadede forsvarsspillere tilbage i denne sæson, og Virgil van Dijks tilbagevenden har kunne mærkes. Hollænderen danner i øjeblikket en stærk forsvarsduo med Joël Matip, der også er kommet tilbage efter en del skader i sidste sæson, og de to danner et af Premier Leagues bedste stopperpar. Liverpool har kun måtte hente bolden ud af netmaskerne en enkelt gang i denne sæson, og det var efter et hjørnespark i topkampen mod titelrivalerne fra Chelsea.

Gæsterne fra Italien kommer dog til England med stor selvtillid. Milaneserne har nemlig gjort rent bord i Serie A med tre sejre ud af tre mulige, hvilket gør, at de naturligvis topper tabellen sammen med AS Roma og Napoli i øjeblikket. I weekenden tog AC Milan en flot skalp i topopgøret mod Lazio, da de sendte de ubesejrede romere tilbage til hovedstaden med et 2-0-nederlag.


Ligesom hos Liverpool har AC Milan også fået stablet et stærkt forsvar på benene, der sågar har et dansk islæt. Simon Kjær har nemlig været den foretrukne partner til engelske Fikayo Tomori i midten af en defensiv, der kun har lukket et mål ind i denne sæson. I offensiven har nyindkøbte Oliver Giroud allerede bevist sit værd med to scoringer, og i weekenden gjorde Zlatan Ibrahimovic comeback og afgjorde tingene på San Siro.

Det er derfor to af de mest formstærke hold Europa har at byde på i øjeblikket, der onsdag aften indtager Anfield.

Karantæner og skader:

Liverpool:

Harvey Elliot
Roberto Firmino (Tvivlsom)
Takumi Minamino (Tvivlsom)

AC Milan:

Rade Krunic
Zlatan Ibrahimovic
Tiémoué Bakayoko (Tvivlsom)

Bud på kampens profil(er):

Med to af Europas bedste defensiver på banen skal der noget specielt til på banens sidste tredjedel, for at få nettet til at blafre. Mohamed Salah skal derfor fortsætte det høje niveau, han er startet sæsonen med, og han kan være tungen på vægtskålen i forhold til, om det bliver en Liverpool-sejr eller ej. Den 29-årige egypter har allerede bidraget med tre scoringer og to oplæg i denne sæson, og med en Roberto Firmino, der formentlig ikke kommer i spil, og en uskarp Sadio Mané er det formentlig op til Salah at komme med det, der kan afgøre kampen.

Trent Alexander-Arnold er en meget offensiv back, og det kommer formentlig til at give noget plads til Rafael Leao fra AC Milan. Den hurtige portugiser er startet sæson godt med to scoringer, og med sin fart kan han gøre ondt i det baggrum, der kommer til at være bag den offensive Liverpool-back. Leao kommer derfor til at spille en stor rolle, hvid det lykkedes AC Milan at få point med fra Anfield.

Bud på kampens resultat:
Det er to rigtig gode hold, der tørner sammen, og det bliver formentlig også en helt lige affære i England. Anfield kan noget specielt på de europæiske aftener, og med tilskuerne tilbage i ryggen bliver buddet fra Indkast.dk en sen 2-1-sejr til Liverpool.

Kampen bliver fløjet i gang onsdag klokken 21 af den polske dommer Szymon Marciniak, og den kan ses på TV3+.

Mere om kampen

Mere om holdene

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik