Fodbold nyheder

Schmeichel kan tangere vild rekord

Af Niels Nedergaard

Kasper Schmeichel kan skrive sig ind i historiebøgerne, hvis det lykkes ham at holde buret rent i de sidste fire kampe i VM-kvalifikationen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Det danske landshold ridder på en bølge i øjeblikket. 22-0 siger landsholdets imponerende målscore efter de første seks kampe i den igangværende VM-kvalifikation, og hvorfor stoppe den positive udvikling, når det går godt?

En der med garanti vil ride videre på bølgen er landsholdsmålmand Kasper Schmeichel. Den 34-årige dansker kan nemlig skrive sig ind i historiebøgerne, men det kræver én bestemt ting. Han skal holde buret rent i de sidste fire kampe, hvor Danmark møder Moldova, Østrig, Færøerne og Skotland.

Hvis det lykkes for Kasper Schmeichel at holde modstandernes spillere væk fra at putte bolden i kassen og dermed også passere ham, vil han gå direkte i historiebøgerne. Det er nemlig kun sket tre gange før, at en nation i den europæiske del af VM-kvalifikationen er gået gennem gruppespillet uden at lukke et eneste mål ind. Det skriver Ekstra Bladet.

I 1974 formåede Italien og Belgien begge at kvalificere sig til VM med en målscore på 10-0, mens England fulgte trop og holdt buret rent i kvalifikationen frem mod VM i 1990. Til gengæld spillede de tre mandskaber kun seks kampe i alt, så man må sige, det er lidt af en bedrift, hvis det lykkes Danmark at spille hele ti kampe uden at lukke et eneste mål ind.

Og hvorfor passende snuppe kun en enkelt rekord, når man nu er i gang allerede? For det danske landshold kan også tangere rekorden som ubesejret i et gruppespil frem mod et VM. Kun tre gange i historien er dette sket før, hvor kvalifikationen indeholdt over seks kampe.

Danmarks næste kamp spilles lørdag 9. oktober, hvor danskerne skal en tur til Moldova.

Mere om Kasper Schmeichel

Mere om Leicester

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik