Fodbold nyheder

Hjulmands drømmescenarie:
Eriksen og Damsgaard sammen

Af Philip Sinkbæk Jensen

Mikkel Damsgaard har fået en væsentligt større betydning for det danske landshold. Nu drømmer Kasper Hjulmand om, at han kan spille sammen med Christian Eriksen.

Ritzau Scanpix
Ritzau ScanpixRitzau-Scanpix

21-årige Mikkel Damsgaard havde blot spillet tre A-landskampe før at han fik sit gennembrud under EM-turneringen. Herefter har ’Damsinho’ været fast inventar på det danske landshold, hvor Sampdoria-midtbanekreatøren har leveret både mål og assists på stribe.

Fodbolddanmark fik allerede forsmag på Damsgaards forrygende spil i de tre første kampe, hvor det sammenlagt blev til to mål og tre assist. Den unge midtbanespiller blev ved med at brillere, og nu sammenlignes Damsgaards kvaliteter nu med 29-årige Christians Eriksens fodboldtalent.

Landstræner, Kasper Hjulmand, understreger dog, at Damsgaard ikke er en direkte erstatning for Eriksens midlertidige fravær, men derimod er en vigtig brik i den strukturforandring, som Hjulmand praktiserer:

- Det, som vi som hold har gjort, er, at vi har forsøgt, om vi kunne lave et spil, hvor vi stadig skaber chancer, flere end modstanderne, er kreative og har afleveringer. Der bidrager Mikkel. Jeg kunne godt have tænkt mig at se de to på samme hold - det, håber jeg stadigvæk på, kan ske, udtaler Kasper Hjulmand sig til TV2Sport.

- Vores lidt andre strukturer og Mikkels indtræden har gjort, at der er noget andet. Vi har scoret mange mål, spillet ekstremt offensivt og lukket helt af bagtil i et stykke tid nu. Der har været nogle positive ting, og selvfølgelig har 'Damsinho' noget med det at gøre, siger landstræneren om den tidligere FC Nordsjælland-profil.

- Der er stadig noget at udvikle på. Der er også fysikken, han kan gøre mere ved. Men hovedet, teknikken og den måde, han opfatter tingene på, er sjældent set. Det er meget få, der tænker så hurtigt, siger Kasper Hjulmand afslutningsvis.

Hovedpersonen selv ønsket blot at udvikle sig i folderne på et sammentømret landshold:

- Det er fedt, at jeg har fået masser af spilletid og er startet inde i nogle kampe. Jeg vil bare fortsætte med at bevise mit værd og forhåbentlig blive ved med at starte inde i en masse kampe. Det er fedt bare at spille på sådan et stærkt hold. Det er virkelig dejligt at være en del af det her hold og være en del af så stor en oplevelse, siger Damsgaard ovenpå Hjulmand-udtalelserne.


Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik