M. Damsgaard (30), S. Kjær (39)
Torsten Brix

Tredje gang blev ikke lykkens gang – dansk eventyr stopper!

Det danske landshold kæmpede flot, men den dramatiske kamp endte som en skuffelse for et unikt hold.
I 1983 og 2020 spillede Danmark på Wembley og vandt begge gange med 1-0… onsdag aften havde det danske landshold en unik mulighed for at gentage denne bedrift og blive det første hold nogensinde til at vinde tre kampe i træk over England – på deres nationalarena.

Danmark kom også foran 1-0, da vidunderknægten Mikkel Damsgaard scorede direkte på frispark, men det blev en ringe trøst for Kasper Hjulmands tropper. For det engelske overtag gav en udligning, da Simon Kjær blev presset til at sende et indlæg i eget net til 1-1 inden pausen.

I hele anden halvleg var det engelske hold lidt bedre end det danske, men alligevel formåede Kasper Schmeichel at holde englænderne fra at score, og derfor måtte kampen i forlænget spilletid. Her gav den engelske dominans et ultra-tyndt straffespark, som Schmeichel reddede, men Harry Kane scorede på riposten til slutresultatet 2-1.

England og Danmark havde inden EM-semifinalen spillet imod hinanden syv gange på Wembley og pudsigt nok er alle kampene endt med en 1-0-sejr til et af holdene. Sådan gik det ikke til EM-semifinalen 2020 – og dermed sluttede et dansk eventyr!