Fodbold nyheder

Thomas Delaney til 75 millioner tiltrækker voldsom Premier League-interesse

Af Philip Sinkbæk Jensen

Rygterne florerer omkring det flotte hår, som sidder på Thomas Delaney, der meget vel kan skifte væk fra Borussia Dortmund efter EM-slutrunden. Flere Premier League-klubber melder sig interesserede.

Article image
Ritzau-Scanpix

29-årige Thomas Delaney har under EM-slutrunden huseret inde på den centrale midtbane, hvor den tidligere FC København-anfører igen understreger, hvorfor at danskeren har niveau til den helt store hylde i europæisk fodbold. Det er nemlig ikke en tilfældighed, at Delaney har kunnet kalde sig Borussia Dortmund-spiller siden sommeren 2018, hvor danskeren indgik en fireårig aftale, der er ved at ophøre i sommeren 2022.

Det er i seneste Bundesliga-sæson blev til mindre spilletid, end hvad danskeren kan være tilfreds med, da dagens fødselsdagsbarn, 18-årige Jude Bellingham, har slået igennem i klubben. Blot 20 Bundesliga-kampe og gennemsnitligt 64,5 minut på banen pr. kamp er det blevet til for Delaney, der nu vil søge nye græsgange.

Ifølge Sky Sports Deutschland, så er Southampton stadigvæk interesseret i danskeren, men også Crystal Palace og nyoprykkede Norwich har slået på tråden omkring danskeren, der selv ser et skifte til Premier League som en drengedrøm, der kan gå i opfyldelse.

Thomas Delaney blev i sidste uge bedt om at forholde sig til de engelske rygter, hvorpå danskeren i sædvanlig stil havde et professionelt svar klar til reporteren:

- Det er ikke noget tema lige nu. I de sidste seks transfervinduer er jeg i de tyske medier ofte blevet solgt. Det er ikke noget nyt, fortæller Delaney, der eftersigende skal koste omkring 75 millioner kroner for de engelske bejlere.

Det er blevet til 86 kampe for Dortmund med 4 mål og 11 assists til følge forinden at danskeren havde spillet 49 kampe i Werder Bremen med 7 mål og 7 assists i bagagen, der fik Dortmund til at betale 89 millioner kroner for den tidligere FC Købehavn-kaptajn i 2018. Ydermere har danskeren aldrig lagt skjul på, at han gerne vil tilbage til FC København, når timingen er god.

Mere om Thomas Delaney

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik