Sverige - Slovakiet

Europa: EM
Sverige E. Forsberg (Str. 77)
Saint Petersburg StadiumFuld tid1-0Tilskuere: 11.525
Slovakiet
LineupReferatVideo

Straffespark sender Sverige tæt på videre avancement

Af Daniel Jensen

Slovakiet kunne med en sejr i dag spille sig videre i turneringen, da de tørnede sammen med Sverige i gruppe E.

Article image
Ritzau-Scanpix

Slovakiet overraskede alt og alle, da de slog Polen i deres åbningskamp. Slovakkerne kunne derfor spille sig videre i turneringen med en sejr over Sverige, der dog også kom godt fra land, da de hentede et point mod Spanien.

Kampen startede ud i et hektisk tempo, og svenskerne fik lavet en række hårde frispark i kampens indledning. Især Kristoffer Olsson var inde og markere sig overfor de slovakiske spillere, hvilket også kostede en advarsel efter den tredje tackling, hvor han kom for sent.

På trods af en kamp der bølgede frem og tilbage i et højt tempo, blev der dog ikke for alvor skabt chancer. Vi skulle helt hen til få minutter før pausefløjtet, før der for alvor opstod noget. Marek Hamsik modtog bolden på kanten af det svenske felt, men meget symptomatisk for kampen bragede den slovakiske kaptajn bolden langt over mål.

Derfor sluttede første halvleg også, som den startede.

Anden halvleg startede som første halvleg sluttede. Masser af spil mellem felterne, men småt med chancer. Lige før stadionuret rundede en time skulle kampes hidtil største chance dog falde. Ludwig Augustinsson havde taget turen frem i det slovakiske felt, og venstrebacken kom øverst på et indlæg og sendte et godt hovedstød afsted mod mål. Martin Dubravka var dog klar i målet, og leverede en fantastisk redning på stregen.
b
Svenskerne begyndte at blive lidt mere farlige og efter endnu et indlæg, var det Alexander Isak, der forsøgte sig. Angriberen kom højest på en bold ved den bagerste stolpe, men han kunne lige akkurat ikke holde bolden indenfor målrammen, så forsøget gik snert over mål.

Fem minutter senere var Isak igen på spil, da han efter en god dribletur i venstreside endte i en god afslutningsposition lidt inde i feltet. Angriberen sendte en hård afslutning afsted mod det korte hjørne, men igen var Dubravka vågen i målet og tog sig af afslutningen. Isak fortsatte dog ufortrødent, og et kvarter før tid fik han fremtvunget et straffespark.

Den svenske angriber kom først på bolden, og så blev han nedlagt af en fremstormende Dubravka. Straffesparket skulle Emil Forsberg tage sig af, og RB Leipzig-spilleren svigtede ikke. Dubravka gik ellers til den rigtige side, men sparket sad helt ude ved den ene stolpe, og så var Sverige foran med 1-0.

Slovakkerne jagtede en udligning, men på trods af at svenskernes felt blev bombarderet med indlæg, holdt de gulklædte fra Norden stand. Sverige topper derfor gruppe E med fire point - et point foran Slovakiet. Spanien kan dog tage førstepladsen, når de i morgen møder Polen.


Sverige
(4-4-2)
1Robin Olsen
2Mikael Lustig
3Victor Lindelöf
24Marcus Danielsson
6Ludwig Augustinsson ↩88
7Sebastian Larsson (C)
20Kristoffer Olsson ↩64
8Albin Ekdal ↩88
10Emil Forsberg ↩90
11Alexander Isak
9Marcus Berg ↩64
Bænk
12Karl-Johan Johnsson
23Kristoffer Nordfeldt
22Robin Quaison ↪64
5Pierre Bengtsson ↪88
14Filip Helander
16Emil Krafth ↪90
18Pontus Jansson
13Gustav Svensson ↪88
15Ken Sema
17Viktor Claesson ↪64
21Dejan Kulusevski
26Jens-Lys Cajuste
Slovakiet
(4-2-3-1)
1Martin Dúbravka
2Peter Pekarík ↩65
5Ľubomír Šatka
14Milan Škriniar
15Tomáš Hubočan ↩84
19Juraj Kucka
13Patrik Hrošovský ↩84
24Martin Koscelník
17Marek Hamšík (C) ↩77
20Róbert Mak ↩77
8Ondrej Duda
Bænk
12Dušan Kuciak
23Marek Rodák
9Róbert Boženík
21Michal Ďuriš ↪84
4Martin Valjent
16Dávid Hancko ↪84
6Ján Greguš
7Vladimír Weiss ↪77
11László Bénes ↪77
18Lukáš Haraslín ↪65
22Stanislav Lobotka
25Jakub Hromada

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik