Fodbold nyheder

Efter stor undren blandt engelske fans: Southgate forklarer fravalg af profiler mod Kroatien

Af Asbjørn Steffensen

Den engelske landstræner havde udeladt både Jadon Sancho og Ben Chilwell i truppen til søndagens gruppekamp mod Kroatien - nu forklarer han hvorfor.

England spillede søndag deres første gruppekamp ved EM-slutrunden, da de slog Kroatien 1-0 på deres hjemmebane, Wembley i London. Kampen vil blive husket for indskiftningen af Jude Bellingham, der blev den yngste spiller nogensinde ved en EM-slutrunde. Men engelske fans løftede også deres øjenbryn, da de så, at landstræner Gareth Southgate havde udeladt to store profiler i truppen.


Både Jadon Sancho fra Dortmund og Chelseas Ben Chilwell, var blevet siet fra til kampen, til stor undren for mange fans. Efter kampen blev Southgate spurgt ind til beslutningen, hvorefter landstrænere svarede, at det skyldes overbemanding på pladserne.

- Med de to drenge, som er ude af truppen, er det bare uheldigt, at vi kun kan have 23 mand i truppen, og vi var nødt til at dække specifikke positioner. Jeg kan ikke lide det faktum, at vi er nødt til at udelade to spillere i en stor turnering, sagde Southgate til BBC Sport efter kampen.

Til trods for at have både Luke Shaw og Ben Chilwell til rådighed på venstreback, spillede Kieran Trippier, der normalt er højreback, denne position, hvilket landstræneren også blevet spurgt ind til.

- I Kieran (Trippier, red.) har vi en rutineret spiller og en god en-mod-en-forsvarspiller, til at stoppe indlæggene. Hans kommunikation, lederskab og rutine vil blive en hjælp for os, sagde Southgate.

England topper deres EM-pulje og møder fredag Skotland i deres anden gruppekamp.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik