ALT om EM 2021

Fodbold nyheder

Bundesliga-bomber afslører falsk identitet

Af Philip Sinkbæk Jensen

Stuttgarts talentfulde angriber, Silas Wamangituka, har fået manipuleret sin identitet efter at være presset af sin tidligere agent. Det er ikke første gang, at spillere med afrikanske rødder udgiver sig for at være en anden person, end de i virkeligheden er.

Article image
Ritzau-Scanpix
Stuttgart har nydt godt af sin hurtige congolesiske angriber, Silas Wamangituka, der har scoret 13 mål for sydtyskerne i sidste sæson. Dog har der været ugler i mosen, da den talentfulde angriber ikke er de 21 år gammel, som først antaget, og i øvrigt ikke hedder Wamangituka ifølge passet.

Målmageren hedder i virkeligheden Silas Katompa Mvumpa og er 22 år gammel. Oplysningerne på congoleseren har været manipuleret af Silas’ tidligere agent siden 2018, da dåbsattesten blev ændret for angriberen i forbindelse med at få spilleren fra Congo til Paris. Stuttgart fortæller på sin egen side, at angriberen selv tog kontrakt til klubben og fortalte om identitetsforfalskningen. Dette reagerede Stuttgart-direktøren, Thomas Hitzlsperger, prompte på, da Silas har levet i konstant frygt siden angriberne blev udsat som offer for svindel af agenten:

- Umiddelbart efter Silas fortalte os om det, igangsatte vi alle nødvendige processer. Vi fortæller om denne usædvanlige sag offentligt for at understrege, at vi vil have så meget gennemsigtighed som muligt for at beskytte vores spiller, siger Thomas Hitzlsperger.

Derudover forventes det ikke, at Stuttgart får en disciplinærsag over hovedet. Det forventes ydermere heller ikke, at Silas Katompa Mvumpa får nogle konsekvenser, der afslutningsvis er lettet over, at hemmeligheden er offentligt ude:

- Det blev klart for mig, at jeg ikke længere skulle være bange, og jeg lagde derfor alt frem. Jeg ville ikke have turdet det, hvis Stuttgart og mit hold ikke havde været som mit andet hjem, hvor jeg føler mig tryg, siger Silas Katompa Mvumpa.

Mere om Silas Wamangituka

Mere om Stuttgart

EM 2021

Gruppe-spil
EM Topscorer
Flag P. Schick 3
Flag C. Ronaldo 2
Flag A. Yarmolenko 2
Flag R. Yaremchuk 2
Flag R. Lukaku 2
Flag M. Locatelli 2
Flag C. Immobile 2
Flag D. Dumfries 2
Flag Y. Poulsen 1
Flag E. Forsberg 1
Flag M. Depay 1
Flag E. Alioski 1
Flest assists
Flag R. Silva 2
Flag G. Bale 2
Flag P. Højbjerg 1
Flag M. Hamšík 1
Flag A. Dzyuba 1
Flag K. De Bruyne 1
Flag V. Coufal 1
Flag D. Berardi 1
Flag N. Barella 1
Flag A. Yarmolenko 1
Flag N. Aké 1
Flag R. Yaremchuk 1

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik