Fodbold nyheder

Southgate:
Derfor er der fire højrebacks i EM-truppen

Af Jonathan Kjær Troelsen

Der blev løftet en del øjenbryn, da Englands landstræner, Gareth Southgate, præsenterede sin EM-trup med hele fire højrebacks.

Article image
Ritzau-Scanpix

Kyle Walker, Reece James, Kieran Trippier og Trent Alexander-Arnold. Det er de fire højrebacks, som er en del af Englands trup til EM. Og at alle disse fire spillere, som primært hører til på samme position, var med i truppen skabte en del opmærksomhed. Men nu forklarer landstræner Gareth Southgate, hvorfor han har udtaget alle fire.

- Vi har fire spillere, der sommetider spiller højreback i deres klubber. Helt grundlæggende er de blandt de bedste 26 fodboldspillere i landet (der er 26 pladser i EM-truppen, red.), og derfor er de i truppen, siger Southgate til BBC Sport.

Trent Alexander-Arnold har som ungdomsspiller været brugt som central midtbanespiller, og der har været tænkt i, om Liverpool-spilleren muligvis skal bruges på midtbanen under slutrunden.

- Det er en mulighed af den grund, at han er en god fodboldspiller, som spillede der i sin ungdom. Vi må have et øje på ham, og det er en mulighed, vi har overvejet i en af de kommende træningskampe. Måske i en del af kampen. Men vi må se, hvordan træningskampene forløber, siger Southgate.

Mere om England

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik