C. Jakobsen (72), V. Torp Overgaard (87), F. Winther (90), C. Jakobsen (90)
J. Jacobsen (5), L. Andreasen (14), J. Jacobsen (55)
Magnus Kisbye

Vanvittigt målorgie sender Lyngby i 1. division

Efter to dramatiske kampe med i alt 13 mål er det en kendsgerning, at Lyngby rykker ned i 1. division.
Lyngby bød søndag eftermiddag velkommen til bundkamp i Superligaens fjerdesidste spillerunde. De allerede nedrykkede AC Horsens-spillere var på gæstelisten, og de kunne med en sejr i dagens opgør sikre, at hjemmeholdet gør dem følgeskab i næste sæsons 1. division. For at garantere en matematisk nedrykning til Lyngby skulle Vejle dog ligeledes slå SønderjyskE i en kamp, der blev fløjtet i gang samtidigt.

Det så allerede tidligt i opgøret sort ud for hjemmeholdet, da Horsens-spillerne havde bolden på Lyngbys banehalvdel for første gang i det femte minut. Det udnyttede gæsterne iskoldt. Jacob Buus modtog bolden og afsluttede fladt fra kanten af feltet. Sparket overlistede Thomas Mikkelsen i Lyngby-målet, der ikke kan være tilfreds med sin præstation ved åbningsmålet. 1-0 til gæsterne.

Blot ni minutter senere var den gal igen. Kevin Tshiembe nedlagde en Horsens-spiller i feltet i et forsøg på at cleare bolden væk. Det blev takseret til et straffespark, som Louka Prip udnyttede til fulde. Der blev ikke scoret yderligere i de første 45 minutter, og Lyngby kunne dermed gå i omklædningsrummet bagud 2-0. Samtidigt blev Lyngbys frygt for matematisk nedrykning kun større, da Allan Goncalves Sousa havde bragt Vejle foran 1-0 kort før pausen i den anden kamp.

Lyngby kom bedre ud til anden halvleg, og det pressede hjemmehold formåede at skubbe bolden længere op på Horsens’ banehalvdel. Det gav dog også muligheder den anden vej. I det 56. minut opsnappede Jacob Buus en skidt Lyngby-aflevering og satte i fart mod Thomas Mikkelsen i hjemmeholdets mål. Elegant chippede Buus bolden i kassen til 3-0.

Der skulle nu dermed et større mirakel til, hvis Lyngby skulle gå fra eget græs med point i bagagen. I det 72. minut sparkede Magnus Warming liv i håbet, da han flot vendte rundt i feltet og trykkede af. En afretning snød Matej Delac i Horsens-målet, og Lyngby havde dermed reduceret til 1-3.

Samtidigt var Vejle og SønderjyskE gået målamok i den anden kamp. Først bragte Emil Holm ligevægt i regnskabet, da han udlignede på et straffespark. I det 68. minut sparkede Saeid Ezatolahi Vejle på 2-1, mens Stefan Gartenmann fem minutter senere scorede til 2-2. Herefter stak Vejle af med mål af både Allan Goncalves Sousa og Lukas Engel. Med en øjeblikkelig 4-2 føring til Vejle, var Lyngby dermed tvunget til at vende deres kamp til en sejr, hvis de skulle undgå matematisk nedrykning.

Det så da også ud til at kunne blive en realitet, da hjemmeholdets Victor Torp i det 87. minut huggede et langskud ind til reduceringen 3-2. Lyngby pressede nu ekstremt på for udligningen, og blot tre minutter senere sendte Magnus Warming bolden på overliggeren til stor ærgrelse for hjemmepublikummet.

To minutter inde i overtiden gik det galt for de blåblusede, da Frederik Winther ramte et Horsens-indlæg, og sendte bolden i eget net. 4-2 til Horsens. Men minsandten om Lyngby i det efterfølgende angreb fik scoret til endnu en reducering, da Christian Jakobsen udnyttede et sejlende Horsens-forsvar.

Det lykkedes dog ikke hjemmeholdet at score yderligere, og da Vejles føring mod Sønderjyske holdt til slutfløjt var det dermed en kendsgerning, at Lyngby skal spille 1. division i næste sæson som den anden nedrykker sammen med AC Horsens.