K. Havertz (10), K. Havertz (49)
Jonas Hermansen

To Havertz-scoringer gav Chelsea tre vigtige point i London-opgør

Chelsea tog lørdag aften i mod nedrykningstruede Fulham, som ikke kunne hamle op med Chelseas defensiv og tyske Kai Havertz.
Siden Thomas Tuchels ankomst til Chelsea har London-klubben reddet på en bølge af defensive overbevisninger. Premier Leagues 4. plads har siden tyskerens ankomst lukket blot otte mål ind og holdt buret rent 10 gange - begge statistikker de bedste i ligaen. Dette skulle Fulham forsøge at lave om på.

Fulham startede godt ud, da Robinson efter fem minutter udnyttede en fejl fra Havertz, men venstrebacken måtte se sit skud blive vippet over træværket af Chelseas 197 centimeter høje målmand Mendy.

Fem minutter senere var det så netop Havertz, som kunne rette op på sin fejl med et godt mål, efter Mason Mount tager en høj bold godt ned og sender den videre til tyskeren, som sætter bolden ind til 1-0. Den teknisk stærke tysker scorede igen blot syv minutter efter hans første mål, men denne gang måtte han kigge forgæves på linjedommeren, som hev flaget i vejret for offside.

På trods af at være bagud med et mål, var Fulham godt med i kampen, og det viste Lookman med et fornuftigt forsøg på mål efter 23 minutter, men som den store målmand, Mendy, igen redder.

Chelseas nyindkøb, Hakim Ziyech, burde have gjort det til 2-0, da han fik en fri chance foran målet, som mindede meget om Werners afbrænder mod Real Madrid i tirsdagens Champions League-kamp. Flot taget af Fulham-målmanden, Areola, men en chance, som skulle have været konverteret.

Fulham fortsatte dermed jagten på en udligning, og i tillægstiden til halvleg kan Ola Aina se sit afrettede skud blive reddet på målstregen af Mendy, som ellers havde bevæget sig over til modsatte side.

Dermed sluttede første halvleg 1-0 i Chelseas favør, og de nedrykningstruede Fulham havde stadig et mål at jagte i anden halvleg.

De kunne dog se sejren smuldre, da Havertz kort inde i anden halvleg kunne score sit andet mål i kampen og gøre det til 2-0 for 'The Blues'. Chilwell spillede en god bold til Havertz, som brugte en anden tysker, Werner, som bande og satte bolden sikkert ind bag franske Areola.

Efter målet til 2-0 skete der ikke det store i kampen, og de nedrykningstruede Fulham kunne se sig slået af deres by-rivaler, Chelsea, som lige nu ligger lunt til at sikre sig Champions League-pladser.