Fodbold nyheder

Agnelli i nyt stormvejr:
Serie A-klubber klar med sagsanlæg

Af Stefan Lindahl

Juventus-præsidenten Andrea Agnelli kan risikere at blive sagsøgt af de andre Serie A-klubber, fordi ligaen kan have tabt en stor investor på grund af hans rolle i European Super League-projektet.

Article image
Ritzau-Scanpix

Andrea Agnelli har haft en hård uge. Juventus-præsidenten har forladt sin plads som ECA-præsident i UEFA, han blev på rygtebørsen kaldt opsagt af Juventus, han er blevet kaldt en løgner af UEFA-præsidenten Aleksander Ceferin, og nu kan Agnelli stå foran et sagsanlæg fra de andre Serie A-klubber.

Grunden til, at de andre Serie A-klubber vil sagsøge de forsvarende italienske mestres præsident skyldes ifølge mediet Gazzetta dello Sport, at han var med i en kommission, som forhandlede med investeringsfonden CVC Capital Partners. Fonden var angiveligt klar til at smide 9,1 mia. kroner i Serie A som produkt.

Forhandlingerne kollapsede, fordi CVC Capital Partners ville have inkluderet en klausul i aftalen. Den klausul skulle forhindre Serie A-klubber i at bakke op om en hvilken som helst anden turnering, som ville forringe værdien af den bedste italienske fodboldrække.

Da klausulen blev præsenteret skiftede Agnelli efter sigende mening, og han ville ikke støtte projektet længere. Derfor kan Agnellis og de to Milano-klubbers, Inter og AC Milan, udbryder-forsøg til European Super League have kostet alle de andre Serie A-klubber en ordentlig pose penge.

Ifølge mediet holder Lega Serie A møde fredag aften om emnet.

Mere om Juventus

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik