Dortmund - Manchester C

Europa: Champions League
Dortmund J. Bellingham (15)
Signal-Iduna-ParkFuld tid1-2
Manchester C R. Mahrez (Str. 55), P. Foden (75)
OptaktLineupReferatVideo

Manchester City gjorde arbejdet færdigt i Tyskland

Af Daniel Jensen

Borussia Dortmund skulle hertil aften forsøge at levere overraskelsen, da Manchester City var på besøg i det tyske.

Article image
Ritzau-Scanpix

Manchester City vandt det første opgør på Etihad med 2-1, så Borussia Dortmund skulle som minimum ud og score en enkelt pind, og hjemmeholdet kom også bedst fra start. Der var ikke spillet mere end et kvarter, før Dortmund bragte sig foran.

Erling Haaland blev sendt i dybden og holdt godt fast i bolden. Her fik han afleveret den tilbage til en fremstormende Mahmoud Dahoud, der sparkede første gang, men blev blokeret i afslutningsøjeblikket. Bolden dumpede dog ned for fødderne af Jude Bellingham, og så sparkede den unge englænder elegant bolden ind i det ene hjørne, selvom Ederson lige fik en handske på i gæsternes mål.

Minutter efter var det tæt på at blive til 2-0, da Manuel Akanji steg helt umarkeret til vejrs på et hjørnespark, men midtstopperen fik headet lige på Ederson.

Nu var det pludselig Manchester City, der skulle ud og jagte, og efter 25 minutter var de utrolig tæt på at udligne. Kevin De Bruyne erobrede bolden lige uden for hjemmeholdets felt, og så tog den belgiske anfører selv chancen, men hans hårde afslutning pralerede af på overliggeren.

Seks minutter senere var gæsterne endnu en gang tæt på, da Phil Foden på en eller anden måde fik holdt bolden i live på baglinjen, og fandt Ryiad Mahrez inde foran mål. Her fik kantspilleren afsluttet med det gode venstreben, men Marwin Hitz fik afværget situationen inde på stregen.

Dortmund gik derfor til pause med det ene fod i semifinalen. Manchester City kom ud fra anden halvlegs start og satte sig på spillet, og fem minutter inde skulle de få en gylden mulighed. Emre Can tog helt upresset hånden til hjælp på et indlæg, og så pegede kampens dommer på pletten. Straffesparket skulle Mahrez tage sig, og selvom Hitz gik til den rigtige side, var bolden sparket i den perfekte højde, og så var der udlignet på Signal Iduna Park.

City var nu i semifinalen, og Dortmund skulle score bare for at tvinge kampen i forlænget spilletid. Mats Hummels kom tæt på efter en dødbold, men hans hovedstød gik snært over mål. De Bruyne var tæt på at lukke opgøret efterfølgende, men Hitz diskede op med en fantastisk redning i målet.

Blot minuttet efter faldt afgørelsen så. Dortmund snork sov på et hjørnespark, og det gjorde at Foden stod helt fri på kanten af feltet. Her tog englænderen chancen og med en fantastisk afslutning, der sad limet op af den ene stolpe, kom gæsterne foran med 2-1.

Dortmund skulle derfor op og score hele tre mål, men det var hjemmeholdet aldrig rigtigt i nærheden af. Manchester City er derfor klar til Champions League-semifinalen mod Paris Saint-Germain.


Dortmund
(4-3-3)
35Marwin Hitz
2Mateu Morey ↩81
16Manuel Akanji
15Mats Hummels
13Raphaël Guerreiro
22Jude Bellingham ↩80
23Emre Can
8Mahmoud Dahoud ↩75
36Ansgar Knauff ↩68
9Erling Håland
11Marco Reus (C)
Bænk
1Roman Bürki
40Stefan Drljača
27Steffen Tigges ↪81
14Nico Schulz
26Łukasz Piszczek
10Thorgan Hazard ↪75
19Julian Brandt ↪80
20Reinier
24Thomas Meunier
30Felix Passlack
32Giovanni Reyna ↪68
37Tobias Raschl
Manchester C
(4-3-3)
31Ederson
2Kyle Walker
5John Stones
3Rúben Dias
11Oleksandr Zinchenko
20Bernardo Silva
16Rodri Hernández
8İlkay Gündoğan
26Riyad Mahrez ↩88
17Kevin De Bruyne (C)
47Philip Foden
Bænk
13Zack Steffen
85James Trafford
7Raheem Sterling ↪88
9Gabriel Jesus
21Ferrán Torres
6Nathan Aké
14Aymeric Laporte
22Benjamin Mendy
27João Cancelo
50Eric García
25Fernandinho

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik