Fodbold nyheder

Diego Jota – Cristiano Ronaldos descipel

Af Daniel Fisker

Der er mange lighedstegn mellem Diogo Jota og Cristiano Ronaldo. Liverpool-profilen så ifølge sin gamle træner op til Ronaldo, som han nu spiller sammen med på det portugisiske landshold.

Article image
Ritzau-Scanpix

Både Diogo Jota og Cristiano Ronaldo startede deres karriere i forholdsvis ukendte klubber i Portugal, inden de endte i Premier League. For Jotas vedkommende indebar turen til England dog afstikkere til FC Porto og Atlético Madrid, men begge portugisere spillede for en topklub i Premier League, da de var 23 år gamle.

37-årige Vasco Seabra var træner i Pacos de Ferreira, da Jota tog hul på sin professionelle karriere i klubben i 2015. Dengang var Ronaldo allerede et idol i Portugal, så derfor var det naturligt for Jota at se op til sin landsmand, som dengang slog sine folder i Real Madrid og allerede havde vundet Ballon d’Or flere gange.

Diego Jota kan med rette kaldes ”Den nye Cristiano Ronaldo”, hvis man skal tro Vasco Seabra. Den nu 24-årige Liverpool-spiller har i hvert fald adapteret sin prominente landsmands berømte mentalitet. Jota, som scorede tre mål i den netop overståede landskampspause, kan således vokse sig større ved hjælp af landsholdskollegaen Cristiano Ronaldo.

- Nu tror jeg, at Jota har taget hul på et fantastisk stykke arbejde. Man tvivler ikke på ham mere i Portugal, så jeg tror, at alle stoler på ham, udtaler Vasco Seabra ifølge Liverpool Echo.

- Han har modet til at spille sit eget spil på landsholdet, og jeg tror, at alle ser ham som en virkelig fantastisk spiller.

- Jeg tror, hvad angår mentaliteten med at presse sig selv, at Cristiano er et pragteksempel for alle trænere og spillere. Når man ser Cristiano, er han et naturligt eksempel.

- Han stopper aldrig. Han er den bedste, han er nummer 1, og han stopper aldrig. Han forsøger hele tiden at blive bedre.

- Jeg tror for Jotas vedkommende, at han altid har elsket Cristiano. Han elskede selvfølgelig allerede Ronaldo, da han spillede for os.

- Jeg har aldrig talt med ham om det, men jeg tror, at Jota tænker: ”Okay, hvis han er på den måde, så bliver jeg nødt til at være på samme måde, hvis jeg vil blive bedre”.

- Jeg er overbevist om, at Cristiano har været meget vigtig for ham. Det er fantastisk, at de nu kan spille sammen på landsholdet.

- Det er fantastisk for hans personlighed. Jeg kender ikke Cristiano personligt, men jeg tror, at de har det samme karaktertræk – de ønsker at blive bedre og bedre.

Diogo Jota har, siden han gjorde sit indtog i Liverpool i september 2020, scoret 10 mål i 21 kampe for Liverpool. Den tidligere Wolverhampton-profil har desuden scoret seks mål i 12 kampe for det portugisiske landshold, som han debuterede for i november 2019, da han var 22 år gammel.

Mere om Diogo Jota

Mere om Liverpool

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik