Fodbold nyheder

Citys vej til - Quadruple

Af Torsten Brix

Kan Pep Guardiolas tropper gøre det umulige? Det kan vel ikke udelukkes…

Article image
Ritzau-Scanpix

Indkast.dk har kigget nærmere på Manchester City, som har vist skræmmende styrke den sidste tid, og nu er spørgsmålet om Pep Guardiolas hold kan ende med at vinde fire pokaler i denne sæson. Her følger en gennemgang:

EFL-cuppen
Manchester City slog Manchester United i semifinalen, og nu skal de en tur til Wembley for at møde Jose Mourinhos Tottenham. Taget London-holdets nuværende form i betragtning må City være store favoritter til at vinde denne finale, som skal spilles den 25. april.

FA Cuppen
Efter sejren over Everton og Manchester Uniteds nederlag til Leicester, så ligner City også en favorit til dette trofæ. Inden finalen den 15. maj venter dog en hård semifinale imod Chelsea.

Premier League
Indgraveringen af Manchester City i Premier League-pokalen kan godt blive lavet. De mangler at spille imod Leicester, Leeds, Crystal Palace, Chelsea, Newcastle, Brighton, Everton og Aston Villa. At City skulle sætte deres 14 points forspring over styr i disse otte kampe, virker tæt på urealistisk.

Champions League
Størst modstand i de fire turneringer står City overfor i Champions League, hvor tyske hold kan vente. Efter lodtrækningen skal City op imod Dortmund i midten af april, og skulle City vinde over det kriseramte tyske hold, så venter Guardiolas tidligere arbejdsgiver Bayern München eller PSG i semifinalen.


Netop Champions League-pokalen har City aldrig vundet, og i de seneste år har de skuffet i turneringen. De sidste tre år er de blev slået ud i kvartfinalen og de har kun været i semifinalen én gang de sidste ti år. Er det nu, at dette skal ændres?

Efter 15 Premier League-sejre i træk, så rækker ordet ”formstærk” vel ikke og taget i betragtning, at City formentligt tidligt kan vinde mesterskabet og begynde at spare spillere i Premier League, må tale for et stort plus for dem i de andre turneringer. Dertil skal man jo huske på, at en spiller som Sergie Agüero for tiden er reservespiller i Manchester City.

Truppen i City er gigantisk, og der er en overflod af gode spillere. Mange af disse har Guardiola købt – her følger de spillere, som Guardiola har hentet til Manchester, som har kostet over 200 millioner kroner:


Ilkay Gündogan
Købt i: Borussia Dortmund
Pris: 201 millioner kroner.

Danilo
Købt i: Real Madrid
Pris: 223 millioner kroner.

Gabriel Jesus
Købt i: Palmeiras
Pris: 238 millioner kroner.

Ederson
Købt i: Benfica
Pris: 298 millioner kroner.

Nathan Aké
Købt i: Bournemouth
Pris: 337 millioner kroner.

Bernardo Silva
Købt i: AS Monaco
Pris: 372 millioner kroner.

Leroy Sané
Købt i: Schalke 04
Pris: 387 millioner kroner.

Kyle Walker
Købt i: Tottenham Hotspur
Pris: 392 millioner kroner.

John Stones
Købt i: Everton
Pris: 414 millioner kroner.

Benjamin Mendy
Købt i: AS Monaco
Pris: 428 millioner kroner.

Rodri
Købt i: Atlético Madrid
Pris: 467 millioner kroner.

João Cancelo
Købt i: Juventus
Pris: 484 millioner kroner.

Aymeric Laporte
Købt i: Athletic Club Bilbao
Pris: 484 millioner kroner.

Riyad Mahrez
Købt i: Leicester City
Pris: 504 millioner kroner.

Rúben Dias
Købt i: Benfica
Pris: 506 millioner kroner.


Alene disse spillere – altså dem som Guardiola har hentet til City, som har kostet over 200 millioner kroner – har tilsammen kostet vanvittige 5.735.000.000 kroner. Så når City ender med at skal gøre status for sæsonen, vil der være flere trofæer, men de vil også være dyrt indkøbt. Inden sæsonen hævdede Indkast.dk i disse linjer, at City var favorit til at vinde det engelske mesterskab af den grund, at de var den rigeste engelske klub samt havde en af verdens bedste managere.

Dette har været en god cocktail… måske kan det også blive en historisk cocktail, for skulle Manchester City ende med at vinde ”Quadruple”, vil det være den første europæiske klub til at gøre dette, siden Celtic gjorde det i 1966/67 - med den legendariske manager John Stein.

Mere om Manchester C

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik