Fodbold nyheder

Pelé:
Han kan blive min arvetager

Af Daniel Jensen

Den brasilianske legende har kun roser til den unge franske superstjerne.

Article image
Ritzau-Scanpix

Pelé bliver af mange set som den største fodboldspiller nogensinde. Brasilianeren er i en meget eksklusiv klub, hvor kun den absolutte top kan være med. Her snakker vi om Diego Maradona, Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, men Pelé er overbevidst om, at unge Kylian Mbappé kommer til at tilslutte sig de andre spillere på dette niveau:

- Mbappé kan blive min arvetager, og det siger jeg ikke som en vittighed. Jeg kan se mig selv i hans evne til at spille hurtigt. Han er en angriber, der tænker hurtigt. Når han får bolden, ved han allerede, hvad han skal gøre, og han tænker allerede over, hvor han skal hen. Han læser spillet for at finde den bedste løsning - og så er han hurtig og dribler ligesom mig.

Om Pelé får ret i sin forudsigelse, må tiden vise, men indtil videre er der noget om snakken. Den italienske journalist Alessandro Grandesso har nemlig sammenlignet den franske angriber med Lionel Messi og Cristiano Ronaldo i samme alder, og Mbappé er langt foran, hvis man kigger på mål i Champions League og liga sammenhæng:

Mål i en alder af 22 - Champions League:

Messi: 17

Ronaldo: 2

Mbappé: 24

Mål i en alder af 22 - Liga sammenhæng:

Messi: 54

Ronaldo: 34

Mbappé: 98

Udover det så har Kylian Mbappé også allerede vundet et verdensmesterskab. Noget hverken argentineren eller portugiseren har formået at gøre.

Mere om Kylian Mbappé

Mere om Paris SG

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik