M. Mount (42)
Daniel Jensen

Mason Mount sænkede tamme Liverpool

Der var direkte duel om de vigtige Champions League pladser, da Liverpool hjemme på Anfield tog imod Chelsea.
Begge managers havde sat deres holds defensiv godt op i kampens begyndelse, og det eneste offensive vi fik at se, var nogle sporadiske langskud. Der skulle gå et kvarter før kampens første store mulighed kom, og den tilfaldt Timo Werner fra Chelsea. Bolden blev slået ind i Liverpool-feltet, og her missede Thiago den fuldstændig, og så stod Werner pludselig helt fri i Liverpool-feltet. Desværre for Chelsea fik angriberen kun sendt en tam afslutning lige i handskerne på Alisson.

Chelsea begyndte at sætte sig mere på spillet, og ti minutter senere gav det næsten pote. Her blev Werner sendt i dybden, og han rundede en fremstormende Allison og sparkede bolden i det tomme mål. Målet blev i første omgang anderkendt, men efter en tur hos VAR blev det annulleret for offside. Få minutter senere var det Liverpools, der brændte en stor chance, da Mohammed Salah med en formidabel aflevering fandt en helt fri Sadio Mané, men senegaleseren missede fuldstændig bolden, da han forsøgte at flugte til den.

Gæsterne var det bedste hold, og fem minutter før halvleg kom de også fortjent foran. N’Golo Kanté sendte Mason Mount afsted i dybden på en omstilling, og så gjorde den unge englænder selv arbejdet færdigt. Med et godt træk ind i banen satte han fuldstændig Fabinho, og så sparkede Mount bolden ind i det lange hjørne til 1-0. Chelsea gik derfor fortjent foran til pause.

Chelsea kom også bedst ud efter pausen, og otte minutter inde fik de en stor chance for at bringe sig yderligere foran. Først fik Ben Chilwell muligheden efter en god et-to med Mount, og på returen fik Hakim Ziyech chancen, men marokkaneren måtte se Andrew Robertson sparke bolden væk på målstregen.

Det var ikke meget Liverpool havde at byde ind med og et kvarter før tid fik gæsterne fra London endnu en gang muligheden for at lukke kampen. Mount fandt Werner med en god stikning, men Alisson kom godt ud af sit mål og fik hurtigt lukket vinklen for tyskeren, der afsluttede lige på keeperen.

Liverpool formåede aldrig at sætte Chelsea under pres, så de gæsterne kunne fortjent gå fra banen med tre point i bagagen. De blå fra London går dermed tilbage i top fire, imens Liverpool taber vigtige point i jagten på Champions League.