FC København - Vejle

Danmark: Superligaen
FC København Zanka (28), M. Daramy (86)
ParkenFuld tid2-1
Vejle Y. Ramadani (67)
LineupVideo

FCK på tredjepladsen efter 2-1-sejr over Vejle

Af Silas Steiner

FC København skulle forsøge at gøre nytte af AGFs pointtab mod FC Nordsjælland og dermed overtage Superligaens tredjeplads.

Article image
Ritzau-Scanpix

I kampens indledning var københavnerne klart mest på bolden, og hjemmeholdet forsøgte da også at slå kapital af deres aggressive genpres samt gennemspil i midten af banen. Dog var det Vejle, der skulle få kampens første store chance, da et boldtab på midten endte ud hos Lukas Engel. Kantspilleren fik bolden på kanten af feltet og sendte en kvalificeret afslutning afsted, som Kalle Johnsson kunne klare uden de store problemer. Lidt senere fik Vejle også en kæmpe mulighed, da Tobias Mølgaard smækkede et hårdt indlæg mod Ezatolahi, som fik en fri mulighed foran målet, men Victor Nelsson kom flot ned og blokerede til et hjørnespark.

FCK skulle dog svare tilbage på Vejles gode periode. Et hjørnespark fra Viktor Fischer ramte pandebrasket på Mathias Zanka Jørgensen, som dermed kunne styre bolden ind i nettet til 1-0. Hjemmeholdets Rasmus Falk havde få minutter senere en god mulighed for at udbygge føringen, men en vag afslutning lige ude for feltet sad lige på Alexander Brunst. 1. halvleg blev herefter punkteret efter ingen af de to mandskaber kunne komme frem til de helt store chancer. 1-0 til FCK ved halvleg.

Vejle var klart bedre i starten af 2. halvleg, efter have fået en ordentlig mavepuster ved FCKs mål. Arbnor Mucolli fik en god mulighed for at udligne, men headede bolden snert over målet fra kanten af feltet. Indskiftningen af Allan Sousa i halvlegen gav gæsterne mere tempo i spillet, og brasilianeren var flere gange ved at finde Wahid Faghir i farlige positioner, dog uden at det blev helt farligt.

Gæsterne fik udligningen i hus, da Ramadani skød ude fra feltet, hvorefter Victor Nelsson rettede bolden af. Bolden sneg sig derefter ind bag Kalle Johnsson til stillingen 1-1. Få minutter senere var Mucolli på spil med en lignende afslutning ude fra feltet, som FCK-keeperen i denne omgang afværgede.

2. halvleg var generelt set en tam affære fra FCKs side. Løverne kunne ikke spille sig igennem Vejles beton-defensiv, og dermed var nærmest alt offensivt initiativ på gæsternes side. Mustapha Bundu skulle dog komme til en stor mulighed, da han fik lov til at tæmme bolden ned for fødderne inde i straffesparksfeltet, men den udlejede-angriber brændte på det skammeligste og skød bolden langt over målet.

Det gjorde Mohamed Daramy til gengæld ikke i det 86. minut. Den unge FCK-angriber fik bolden på kanten af inde i straffesparksfeltet og fik herefter hamret bolden ind bag Alexander Brunst til 2-1 for løverne.

Vejle kunne ikke svare tilbage på FCKs sene scoring, og kampen endte derfor 2-1 til københavnerne, som dermed kunne indtage tredjepladsen i Superligaen efter AGFs nederlag mod FC Nordsjælland.

FC København
(4-2-3-1)
21Karl-Johan Johnsson
17Karlo Bartolec
25Mathias "Zanka" Jørgensen
4Victor Nelsson
20Nicolai Boilesen ↩49
12Lukas Lerager ↩62
10Carlos Zeca (C)
16Pep Mas ↩62
33Rasmus Falk
7Viktor Fischer ↩71
23Jonas Wind
Bænk
13Sten Grytebust
9Kamil Wilczek
28Mustapha Bundu ↪62
26Marios Oikonomou
34Victor Bernth Kristansen ↪49
6Jens Stage ↪62
11Mohammed Daramy ↪71
Vejle
(4-3-3)
45Alexander Brunst
44Tobias Henriksen
22Denis Kolinger
4Juhani Ojala (C)
3Viljormur Davidsen
6Saeid Ezatolahi
34Lundrim Hetemi ↩60
16Ylber Ramadani ↩89
11Arbnor Muçolli
9Wahidullah Faghir ↩66
8Lukas Engel ↩46
Bænk
21Indy Groothuizen
13German Onugkha ↪66
50Alan Sousa ↪46
24Dominik Kovačić ↪89
10Diego Montiel
17Lucas Jensen
77Arthur Yamga ↪60

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik