Fodbold nyheder

Barcas eks-præsident løsladt

Af Magnus Kisbye

Josep Maria Bartomeu er blevet løsladt, mens efterforskningen dog fortsætter.

Article image
Ritzau-Scanpix

Som Indkast.dk kunne fortælle i går, blev FC Barcelonas tidligere præsident Josep Maria Bartomeu anholdt mandag morgen på baggrund af den knap så omtalte sag, der har fået tilnavnet ’Barca-gate’. Nu har dommeren valgt at løslade den 58-årige spanier midlertidigt, mens efterforskningen fortsætter. Det melder nyhedsbureauet AFP ifølge TV2 Sport.

Bartomeus tidligere rådgiver er ligeledes blevet løsladt i dag, efter at han - såvel som eks-præsidenten - ikke har ønsket at udtale sig i sagen. Begge er beskyldt for at have brugt PR-bureauet I3 Ventures til at oprette en lang række profiler på sociale medier, hvorefter de skulle være blevet brugt til at svine Lionel Messi og andre stjernespillere til i en smædekampagne.

Spaniernen var præsident i den catalanske storklub fra 2014 til oktober 2020. Siden da har Carlos Tusquets fungeret som midlertidig Barca-boss, mens der nu på søndag den 7. marts bliver afholdt præsidentvalg, hvor blandt andre Joan Laporta, der tidligere har besiddet posten, stiller op. Også han var i skudzonen under smædekampagnen.

Mere om Barcelona

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik