Fodbold nyheder

Tæt topstrid i Frankrig

Af Simon Lindgren

Der er spænding for alle pengene i denne sæson i Frankrig. Fire hold kæmper med om mesterskabet, og alt er stadig helt åbent.

Article image
Ritzau-Scanpix

Den franske Ligue 1 har de sidste mange år været ret ensidig. Hovedstadsklubben Paris Saint-Germain har mere eller mindre været altdominerende, og har vundet det ene mesterskab efter det andet. Det er dog langt fra sikkert, at PSG vinder denne sæsons udgave af Ligue 1.

Flere hold har i denne sæson præsteret rigtig godt, og en gruppe på fire hold kæmper for alvor en hård kamp i toppen af den bedste franske række. Det er lige nu umuligt at spå om, hvem der i sidste ende kan løfte pokalen til sidst i sæsonen. De tre hold, der sammen med PSG kæmper med om det franske mesterskab er; Lille, Lyon og Monaco. Det er blot fire point, der skiller disse fire klubber med kun 11 kampe igen.

Top-4 ser således ud i skrivende stund:

1. Lille (59 point)


2. PSG (57 point)


3. Lyon (56 point)


4. Monaco (55 point)

De fire hold ligger isoleret i toppen. Den nærmeste forfølger er Metz på femtepladsen, som har hele 14 point op til Monaco på fjerdepladsen. Onsdag den 3. marts skal alle hold spille og stillingen kan hurtigt ændre sig.

Kampprogram for top-4 den 3. marts:

Lyon - Rennes

Lille - Marseille

Bordeaux - PSG

Strasbourg - Monaco

Stillingen kan stadig nå at ændre sig meget og særligt holdenes indbyrdes kampe kan gøre en forskel. Sidste weekend tabte PSG til Monaco, hvilket gjorde, at Monaco for alvor meldte sig tilbage i topstriden. De to hold er derfor de eneste i top-4, der ikke har en indbyrdes kamp tilbage.

Top-4’s resterende indbyrdes opgør:

Lille:

14/03 Monaco (ude)

03/04 PSG (ude)

24/04 Lyon (ude)


PSG:

21/03 Lyon (ude)

03/04 Lille (hjemme)


Lyon:

21/03 PSG (hjemme)

24/04 Lille (hjemme)

01/05 Monaco (ude)


Monaco:

14/03 Lille (hjemme)

01/05 Lyon (hjemme)

Det er ikke til at sige, hvem der trækker sig sejrsrigt ud af den bedste franske liga, men lige nu må det mest formstærke hold være Monaco, der er ubesejret i 12 kampe.

Relaterede artikler

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik