Fodbold nyheder

Officielt:
Schalke smider træneren med flere på porten

Af Niels Nedergaard

Schalke 04 meddeler nu på sin hjemmeside, at man har opsagt samarbejdet med fem medarbejdere herunder klubbens træner Christian Gross og klubbens sportsdirektør, Jochen Schneider.

Article image
Ritzau-Scanpix

Tidligere søndag kunne Indkast.dk fortælle historien om, at den tyske traditionsklub Schalke 04 var tæt på at smide holdets træner, Christian Gross, og klubbens sportsdirektør, Jochen Schneider, på porten. En historie, som startede i de tyske medier Kicker og Sky Sport Germany.

Og nu bekræfter Schalke på sin hjemmeside, at man har fyret træner Christian Gross med øjeblikkelig virkning. Med sig i faldet tager Gross ikke overraskende Jochen Schneider, men udover det har også assistenttræner Rainer Widmayer, holdkoordinator Sascha Riether og fysisk træner Werner Leuthard fået besked på at pakke deres ting og forlade klubben med øjeblikkelig virkning.

Der hersker dermed et stort kaos i den store tyske traditionsklub, der har haft en forfærdelig sæson i Bundesligaen, hvor holdet er placeret på sidstepladsen med blot ni point efter de første 23 kampe.

Nu skal Schalke så ud og finde sig en ny træner på markedet. Her er det nemlig endnu uvist, hvem der bliver den nye cheftræner for Revier-klubben.

Til gengæld ved man allerede nu, at klubbens tekniske direktør, Peter Knäbel, får ansvaret på ledelsesgangene og bliver ny sportsdirektør. Samtidig oplyser klubben, at holdets U23-træner Gerald Asamoah overtager rollen som holdkoordinator.

Dermed fortsætter cirkusset hos Schalke. Et cirkus, som har stået på i hele sæsonen. Christian Gross er nemlig den anden træner i denne sæson, som får sparket i klubben. Tidligere på sæsonen fyrede holdet også sin tidligere cheftræner Daniel Wagner efter en miserable start på den nye sæson.

Christian Gross blev ansat som cheftræner i Schalke tilbage i december. Han nåede dermed blot at stå i spidsen for klubben i to måneder.

Mere om Schalke 04

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik