L. Messi (27)
K. Mbappé (32), K. Mbappé (65), M. Kean (70), K. Mbappé (85)
Magnus Kisbye

Barca udraderet i egen hule af fransk stjernespiller

En verdensklassepræstation af en hvis franskmand spolerede FC Barcelonas lovende start på kampen.
Der var lagt i kakkelovnen til en kæmpe kamp, da Champions League vendte tilbage til Camp Nou efter vinterpausen. FC Barcelona og Paris Saint-Germain mødtes for første gang siden det legendariske 6-1-opgør, der sendte det spanske storhold videre efter et historisk comeback.

Begge mandskaber mødte op til kampen med selvtillid i baggagen efter hver især fire sejre i de seneste fem kampe. Det var dog gæsterne fra Paris, der startede bedst med chancer til både Kylian Mbappe og Idrissa Gana Gueye. Skarpheden udeblev dog, og kampen udviklede sig efterfølgende til en mere ligeværdig forestilling.

I det 28. minut faldt åbningsmålet, da Lionel Messi stensikkert hamrede bolden i mål på et straffespark, der var blevet dømt, efter at Frenkie De Jong blev nedlagt i feltet af PSG-backen Layvin Kurzawa.

Allerede fire minutter senere viste Kylian Mbappe en bid af den verdensklasse, han besidder, da han, efter et flot oplæg af Marco Verratti, tørrede Clement Lenglet i hjemmeholdets straffesparksfelt. Herefter kunne han let sende bolden ind bag Marc-Andre ter Stegen i Barcelona-målet. Der blev ikke scoret yderligere i første halvleg, og holdene kunne dermed gå til pause ved stillingen 1-1.

I begyndelsen af anden halvleg bølgede kampen frem og tilbage med først en god periode af den franske hovedstadsklub, og dernæst en periode, hvor FC Barcelona sad på spillet. Bedst som ’Blaugrana’ var spildominerende, fik gæsterne dog et kontrastød, og bolden endte ad omveje ved fødderne af Kylian Mbappe, der let kunne fordoble sin måltotal.

Små fem minutter senere var den gal igen for Ronald Koemans catalanske mandskab. Paredes fandt Moise Kean på et frispark, hvorefter italieneren headede bolden ind bag ter Stegen til 3-1. Det fik Barcelonas træner til at reagere, og i det 85. minut blev Martin Braithwaite sendt på banen til sine første minutter, efter at han pådrog sig en forstrækning mod Real Betis i forrige weekend.

I samme minut, som danskeren betrådte banen, fuldendte Kylian Mbappe sit hattrick – og ikke mindst verdensklasse-præstation. Julian Draxler drev bolden i et kontrastød, og efter en række træk fandt han den franske stjernespiller i venstre side af feltet, der køligt drejede bolden op i det fjerneste hjørne.

Martin Braithwaite og resten af FC Barcelona-mandskabet jagtede efterfølgende en reducering, men bortset fra en mislykket chance af Barca-danskeren var hjemmeholdet ikke i nærheden af at pynte på resultatet. Kampen sluttede dermed 4-1 til Paris Saint-Germain, og catalanerne skal altså diske op med et comeback af noget nær samme kaliber som for fire år siden, hvis de skal gøre sig forhåbninger om, at ryge videre til kvartfinalen i denne sæsons Champions League.