Liverpool
M. Salah (53), S. Mané (58)
Silas Steiner

Mané og Salah sparkede Liverpool tilbage på ret kurs

Liverpool skulle forsøge efter rejse sig efter en periode med dårlige resultater i Premier League.
Liverpool havde inden dagens opgør været igennem en forfærdelig stime i Premier League, hvor Merseyside-klubben blot havde vundet to ud af deres seneste 10 Premier League-kampe. Leipzig kunne derimod ikke drage fordel af at spille på hjemmebane, da opgøret blev rykket til Puskas Arena i Budapest grundet indrejserestriktioner i Tyskland.

På trods af den manglende hjemmebane-fordel så var det tyskerne fra Leipzig, som kom bedst fra start i 1. halvleg. Kampens første chance kom i det fjerde minut, da Olmo headede et indlæg ind mod målet, men Alisson var vågen og parerede bolden ud mod indersiden af stolpen. RB Leipzig var klart bedst i kampens indledning, og tyskerne lå konstant og truede omkring Liverpools målfelt.

Liverpool forsøgte dog at svare igen, da Trent Alexander-Arnold spillede Mohamed Salah helt fri, men egypteren formåede dog kun at skyde lige på Gulacsi, som kom flot ud af sit mål. Et par minutter senere var Sadio Mané på spil, da Firmino smækkede et indlæg ind til senegaleseren, men Mané headede bolden over Gulacsis mål. Efter en hektisk start fik Liverpool kontrol over kampen, og Merseyside-klubben skulle da også få scoret, da Mané prikkede bolden ind over til Firmino, som headede kuglen i kassen. Uheldigvis for Firmino og Liverpool havde bolden været ude over mållinjen, og derfor talte målet ikke for de trængte engelske mestre. 1. halvleg endte derfor uden mål, og derfor var stillingen 0-0 ved pausen.

2. halvleg var ikke ret gammel, da Nkunku fik en friløber ned mod Liverpools mål, men endnu engang var Alisson på plads i kassen. Brasilianeren havde inden dagens kamp fået massiv kritik i den engelske presse for sine seneste præstationer, men målmanden gjorde i den grad sine kritikere til skamme, da han ubetinget holdte Liverpool inde i kampen.

Kampens første scoring faldt i det 53. minut, da Mohamed Salah opsnappede bolden efter en fejlaflevering fra Marcel Sabitzer, og Premier League-topscoreren svigtede ikke foran målet og bragte dermed Liverpool i front. Blot få minutter senere gjorde Sadio Mané det til 2-0, da han fangede en lang bold fra Curtis Jones, og senegaleseren sparkede den sikkert i netmaskerne bag en chanceløs Gulacsi i Leipzig-målet.

På trods af at Leipzig trykkede på for at få reduceret, så formåede Liverpool at punktere kampen fuldstændig. Liverpool vandt 2-0, og de engelske mestre brød dermed klubbens forfærdelige stime med to vitale udebanemål forud for returopgøret på Anfield.