Det læser brugerne på INDKAST lige nu

Europa: Champions League
FT
0 - 2
(0 - 0)
RB Leipzig
Liverpool
M. Salah (53), S. Mané (58)
Nicolai Christensen

Optakt: RB Leipzig – Liverpool

Tirsdag aften går det løs med Champions League’s ottendelsfinaler. En af dem står mellem RB Leipzig og Liverpool, og her får I optakten til opgøret.
Kommentar:
Tirsdag d. 16. februar går Champions League’s knockoutfase igang, hvor et af de to opgør tirsdag står imellem RB Leipzig og Liverpool. Et opgør hvor Leipzig har hjemmebanefordel, men grundet covid-19-restriktioner er blevet nødsaget til at blive afviklet i Ungarn på Puskas Arena. Det er derudover også det første møde mellem de to i en betydende turnering.

Leipzig med Julian Nagelsmann i spidsen kommer ind til opgøret med fire sejre i bagagen, hvor det senest blev til en 2-1-sejr hjemme over Augsburg, der gør, at de stadigvæk ligger solidt placeret på andenpladsen i Bundesligaen efter Bayern München.

Pladsen til ottendels-finalerne i Champions League blev sikret via en andenplads i gruppe H, hvor de på den sidste kampdag slog Manchester United med 3-2, og dermed tog pladsen fra dem. Siden den sidste kampdag i gruppespillet har Leipzig kun tabt to i 13 kampe, hvor det også er blevet til ni clean-sheets i processen.

Liverpool der er trænet af Jürgen Klopp, er ikke i helt samme situation. Liverpool er uden sejr i deres seneste tre kampe, og har dertil blot vundet fem af deres seneste 15 opgør i alle turneringer. Det seneste kom i weekenden, hvor de efter en frygtelig afslutning på kampen måtte se sig slået med 1-3 af Leicester, efter at være kommet foran i midten af anden halvleg. Det fik Klopp til at udtale, at de er ude af mesterskabskampen, og kun har mulighed for et trofæ i denne sæson, hvis de vinder Champions League. Liverpool bookede deres plads i knockoutfasen via en puljesejr af gruppe D, som blandt andet indeholdte danske FC Midtjylland.

Det er kun tredje gang, at Leipzig er med i Champions League, hvor det i første omgang ikke blev til avancement fra gruppen, men i sidste sæson blev til en plads i semifinalen. Liverpool er noget mere rutinerede i den turnering, som de har vundet seks gange i historien. Senest i 2019 med en finalesejr over Tottenham på 2-0.

Til dette opgør har Leipzig hjemmebane, men det skal altså ikke spilles på deres normale hjemmebane, men i stedet på Puskas Arena i Budapest grundet covid-19-restriktioner. Det vil blive en fordel for Liverpool, der modsat vil spiller deres hjemmekamp på deres eget stadion. Anfield. Leipzig må derfor forventes at komme ud i deres vanlige aggressive stil, og se om de ikke kan ryste Liverpool, der ikke har tabt i deres seneste 10 opgør med tyske klubber.

Karantæner og skader:
Leipzig:
Emil Forsberg
Konrad Laimer
Dominik Szoboszlai

Liverpool:
Virgil Van Dijk
Joe Gomez
Diogo Jota
Joel Matip
Ben Davies
Divock Origi
Caoimhin Kelleher
Naby Keita
Fabinho (Tvivlsom)
James Milner (Tvivlsom)

Bud på kampens profil:
Leipzig forventes at starte i en tre-back kæde med to wingbacks, og specielt Angelino, der normalt spiller den venstre wingback, kan blive meget afgørende for opgøret. Spanieren er utrolig dygtig offensivt, og har bare i denne Bundesliga-sæson været involveret i 10 scoringer i 20 kampe fra sin wingback-position. Han kommer tirsdag til at stå overfor Trent Alexander-Arnold, der er forrygende fremad banen, men stadigvæk har problemer defensivt. Kan Angelino få lagt pres på Alexander-Arnold, så kan det blive rigtig farligt for Leipzig. Den 24-årige spanier har også lige skrevet under på en kontrakt med Leipzig, der køber ham fri af Manchester City, og binder ham med en kontrakt i det tyske til 2025. Det kunne altså være en fin anledning til at spille en stor kamp.

Bud på kampens resultat:
Det er to hold, der kommer vidt forskelligt ind til opgøret. Leipzig slog Augsburg i fredags, og fik bl.a. Ibrahima Konate tilbage fra skade, hvor Liverpool på den anden side tabte til Leicester i lørdags, og undervejs måtte se James Milner forlade banen med en skade. Det er som skrevet også meget uvist, om Fabinho og Naby Keita når at blive deres skader kvit.
I ingen af Leipzigs foregående 22 Champions League-kampe er det endt målløst, og det kommer det heller ikke til tirsdag. Tyskerne har mistet deres hjemmebanefordel, og den neutrale grund skulle give Liverpool bedre chancer, men formkurven peger Leipzigs vej. Begge hold scorer, men grundet mere momentum løber Leipzig med sejren. Buddet på kampens resultat fra Indkast.dk bliver på 2-1 til RB Leipzig.

Tirsdag klokken 21 fløjter slovenske Slavko Vincic op til kamp på Puskas Arena i Budapest, og kampen kan ses på TV3 Sport og Viaplay.

MEST LÆSTE - SPORTSNYHEDER

SENESTE SPORTSNYHEDER