Morecambe
M. Mount (18), T. Werner (44), C. Hudson-Odoi (49), K. Havertz (85)
Victor Nyrup

Werner og Havertz sender Chelsea tilbage på sejrskurs

Flere af Chelseas dyre sommersignings spillede en vigtig rolle, da London-mandskabet slog Morecambe 4-0 i FA Cuppen.
Chelsea var inden dagens FA Cup-kamp presse til en sejr, efter at Frank Lampards mandskab har været inde i en dårlig periode i Premier League, hvor ”The Blues ” kun har hentet en sejr i de seneste seks ligakampe. At Lampard rigtig gerne ville vinde kampen afspejlede sig i Chelseas startopstilling, som blandt andet indeholdte de store sommersignings Timo Werner, Kai Havertz og Hakim Ziyech. På papiret lignede det en overkommelig opgave for holdet fra Vestlondon, som var store favoritter til at slå Morecambe FC fra den fjerdebedste engelske række.

Hjemmeholdet startede som man kunne forvente bedst, og Morecambe blev presset langt ned på egen banehalvdel fra kampens begyndelse. Chelsea kom i starten af halvlegen frem til flere halve chancer på både indlæg og langskud, mens Morecambes eneste chance i åbningsminutterne kom, da Chelsea-målmanden Kepa var tæt på at parere et indlæg i eget net. Der skulle gå 18 minutter før de kongeblå favoritter kom foran, da Mason Mount modtog bolden lidt uden for feltet, og herfra kunne den unge midtbanespiller helt uforstyrret sparke bolden ind til højre for Morecambes målmand Mark Halstead.

Efter scoringen fortsatte Chelsea deres dominans med flere mindre chancer, mens Morecambe kun momentvis kom i nærheden af hjemmeholdets straffesparksfelt. Kort før pausen skulle det blive endnu bedre for Frank Lampards tropper, da Hakim Ziyech fandt Kai Havertz ved bagerste stolpe, hvor den unge tysker køligt headede bolden på tværs af det lille felt, hvor en helt fri Timo Werner uden problemer kunne score sit første mål i over to måneder.

Det så rigtig svært ud for Morecambe efter første halvleg, og det skulle kun blive værre for den nordvestlige League Two-klub i anden halvleg. Efter ganske få minutter af halvlegen lykkedes det igen Hakim Ziyech at finde en fri holdkammerat i feltet, hvor Callum Hudson-Odoi helt udækket kunne score til 3-0, selvom Mark Halstead var tæt på at afvise den unge englænder.

Efter 3-0-målet var der aldrig rigtig tvivl om, hvem der ville avancere til FA Cuppens fjerderunde, da Chelsea lykkedes med at holde Morecambe fra chancer halvlegen igennem. I den anden ende af banen havde Chelsea flere chancer, hvor både Kai Havertz og indskiftede Christian Pulisic i flere omgange var tæt på at score kampens fjerde mål. Fem minutter før slutfløjtet lykkedes det så Kai Havertz at komme på måltavlen, da tyskeren kom først på et indlæg fra Chelsea-anføre Azpilicueta og headede kampens sidste scoring ind.

Med 4-0-sejren sikre ”The Blues” sig videre deltagelse i FA Cuppen, og den pressede Chelsea-manager Frank Lampard kan glæde sig over en sikker sejr og mål fra sommerens to dyreste indkøb.