Fodbold nyheder

Er Eriksen grådig?

Af Torsten Brix

Danskeren skiftede til Inter for at betale mindre i skat, men hvis han forlader Milano – skal han betale 15 millioner kroner – mere – i skat.

Ritzau Scanpix
Ritzau Scanpix

Apopos Tottenham… så er det nu elleve måneder siden, at Christian Eriksen forlod London-klubben for at jagte en høj løn og lav beskatning i Italien. Det har den danske landsholdsspiller fået, men det sportslige har været en katastrofe. Blot 373 minutter er det blevet til, og Eriksen har ikke en fremtid i Inter. For Tottenham lavede han 69 mål og 89 assists, men indtil videre er det ikke blevet til nogle mål i den fodboldglade nation. Udover manglen på mål så virker det ikke til, at Eriksen passer ind i træner Contes taktik. Han var selv en arbejdsom midtbanespiller – det er Eriksen ikke. Måske har Eriksen spillet sin sidste kamp for Inter.

Sådan skrev Indkast.dk i starten af året i artiklen – Ni hotte transfer-navne. Om Eriksen har en fremtid i Inter er fortsat meget tvivlsomt, og i dagens udgave af Ekstra Bladet siger Premier League-eksperten Niels Christian Frederiksen:

– Er det så også realistisk, at Eriksen havner i PSG? Her er jeg mere i tvivl. For Eriksen har en rigtig høj lønpakke på 7,5 millioner euro om året – netto. Med bonusser oveni. Det er rigtigt mange penge, og der er jo også en rådgiver involveret, som ved en fejl – det ved alle – fik placeret Eriksen i Inter. Problemet er, at der vil falde et voldsomt krav om tilbagebetaling af skat, så derfor kan jeg ikke se andet, end at der SKAL være tale om en lejeaftale. Det må være den eneste reelle mulighed.

Hvis ikke Eriksen bliver to år i Italien vil han falde for den såkaldte ”forskerbeskatning”, hvilket vil komme til at koste ham omkring 15 millioner kroner i ekstra skatteindbetaling.

Mere om Christian Eriksen

Mere om Inter

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik