Fodbold nyheder

FC Københavns værste mareridt

Af Asbjørn Steffensen

Sory Kaba er FC Københavns onde ånd, og er klar til at møde Løverne torsdag aften i Pokalturneringen.

Article image
Ritzau-Scanpix

Torsdag aften mødes FC København og FC Midtjylland hinanden i Sydbank Pokalturneringens ottendedelsfinaler. Det er et opgør, der plejer at indeholde både højt tempo og ikke mindst mange mål. De sidste par sæsoner er der dog specielt én person, der bliver snakket lidt mere om end de andre til opgørene mellem de to topklubber - Sory Kaba.

Angriberen fra Guinea, der kom til FC Midtjylland i 2019, har siden hans ankomst til dansk fodbold været i noget svingende form. Set på den lange bane vil mange mene, at Kaba har skuffet og ikke scoret nok mål. Men mod aftenens modstandere fra FC København har angriberen aldrig haft problemer med at finde vej til netmaskerne.

På fem kampe mod det københavnske storhold har Sory Kaba scoret fem gange og assisteret to holdskammerater. Han scorer på 41,7 procent af sine afslutninger mod Løverne fra Østerbro (fem mål på 12 afslutninger), hvilket må siges at være ganske effektivt. Til sammenligning har han i resten af sine kampe i Superligaen scoret seks mål på 80 afslutninger, hvilket giver en scoringsprocent på ydmyge 7,5.

Sory Kaba er ikke den mest pålidelige angriber dansk fodbold har haft, men han har det med ind i mellem at vise sig i de helt store kampe. Mod Slavia Prag i Champions League-kvalifikationen fik han med flyvende hovedstød også bragt midtjyderne tilbage i kampen, som de efterfølgende vandt og dermed kvalificerede sig til deres første Champions League-gruppespil nogensinde. En krølle på halen, der opsummerer historien om angriberen meget godt, er, at Kaba senere i samme kamp brændte et afgørende straffe, som efterfølgende skulle sparkes om, og her tog Alexander Scholz sig så sikkert af det.

Angriberen er mere svingende end konstant, og effektiviteten skal helt sikkert forbedres. Men når modstanderne hedder FC København, så ved man, at man skal holde ekstra godt øje med den store angriber med det vilde hår.

Mere om Sory Kaba

Mere om FC Midtjylland

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik