Fodbold nyheder

De ni mærkeligste transferklausuler

Af Daniel Fisker

Mirror har samlet de mærkeligste transferklausuler nogensinde.

Article image
Ritzau-Scanpix

Roberto Firmino
Arsenal forsøgte engang at omgå en klausul i Luis Suarez’ Liverpool-kontrakt ved at byde 330.309.136 kroner – eller 40.000.000 + 1 pund – for Liverpools angrebsprofil. Liverpool har til gengæld inkluderet en Arsenal-klausul i Roberto Firminos kontrakt. Der er tale om en frikøbsklausul på 729 millioner kroner, hvis den interesserede klub vel at mærke ikke er Arsenal.


Giuseppe Reina
Giuseppe Reina forlangte af sin klub, Armenia Bielefeld, at den skulle bygge et hus til ham for hvert år af den tyske angribers kontrakt. Den tyske klub overvandt dog Reina, som havde underskrevet en treårig kontrakt, ved at bygge tre huse af LEGO til angriberen, som til gengæld scorede 21 mål i 104 kampe.


Dennis Bergkamp
Der er en rigtig god grund til, at Arsenal-legenden Dennis Bergkamp ikke spille særlig mange europæiske udebanekampe for ”The Gunners”. Hollænder fik indskrevet i sin Arsenal-kontrakt, at han aldrig behøvede at sætte sig ind i en flyvemaskine.


Mario Balotelli
Mario Balotelli ankom ikke ligefrem til Anfield med det bedste ry. Måske var det derfor, at Liverpool fik indført en klausul om god opførsel i den italienske angribers kontrakt. Det kan være en af grundende til, at den mildt sagt karismatiske italiener underpræsterede i forhold til skandaler, mens han tørnede ud for Liverpool.


Luis Suarez
Her er tale om en særlig klausul til en særlig fodboldspiller. Da Luis Suarez skiftede fra Liverpool til FC Barcelona, fik den catalanske storklub indskrevet i angriberens kontrakt, at han ikke måtte bide nogen som helst, mens han spillede for Barca. Denne mærkværdige klausul skal efter al sandsynlighed tilskrives, at Suarez i 2010 bed PSV Eindhoven-spilleren Otman Bakkal i skulderen, da han spillede for Ajax. I 2013 fik Suarez 10 spilledages karantæne for at bide Branislav Ivanovic i armen, da Liverpool tørnede sammen med Chelsea. Suarez satte kronen på værket ved VM-slutrunden i Brasilien i 2014, da han i gruppespilskampen mellem Italien og Uruguay bed Giorgio Chiellini i skulderen.


Matija Nastasic
Spillerne i Schalke 04 måtte kun bruge fodboldstøvler fra Adidas, da Matija Nastasic meldte sin ankomst fra Manchester City i 2015. Den serbiske forsvarsspiller fik dog indskrevet en medicinsk klausul i sin kontrakt med Bundesliga-klubben, at han kun måtte spille i fodboldstøvler fra Nike, som han havde gjort hidtil.


Samuel Eto’o
Det er ikke ligefrem en hemmelighed, at de fleste topspillere har en livsstil ud over det sædvanlige. Det var også tilfældet for Samuel Eto’o, som i 2011 skiftede fra Inter til den nyrige russiske klub Anzhi Makhachkala. Den tidligere FC Barcelona-angriber, som angiveligt var verdens bedst betalte fodboldspiller i Anzhi Makhachkala, forlangte at få stillet et privatfly til rådighed, så han kunne bo i Moskva og flyve de knap 1600 kilometer til træning i Makhachkala hver dag.


Ronaldinho
Man skulle tro, at en natklubsklausul kunne forhindre de fleste fodboldspillere i at slå sig løs. Det modsatte gjorde sig dog gældende for Ronaldinho. Den brasilianske legende fik indskrevet i sin kontrakt, at han måtte gå i byen mere end normalt – mindst to gange om ugen – uden at det fik konsekvenser for ham.


Stefan Schwarz
Stefan Schwarz havde tilsyneladende store drømme, da han i 1999 skiftede fra Valencia til Sunderland, og der var ikke nødvendigvis tale om fodbolddrømme. Meget kunne således tyde på, at den svenske landsholdsspiller drømte om en rumrejse. Han fik i hvert fald indskrevet i sin kontrakt med Sunderland, at han kunne ophæve kontrakten med sin engelske klub, hvis han forlod Jorden.

Optakt

Fodbold nyheder

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik