Atalanta - FC Midtjylland

Europa: Champions League
Atalanta C. Romero (79)
Gewiss StadiumFuld tid1-1
FC Midtjylland A. Scholz (13)
OptaktLineupReferatVideo

Optakt:
Atalanta - FC Midtjylland

Af Asbjørn Steffensen

Indkast.dk kigger frem mod tirsdags Champions League-opgør mellem Atalanta og danske FC Midtjylland i Gruppe D.

Ritzau Scanpix
Ritzau Scanpix

Kommentar:
Tirsdag aften spiller FC Midtjylland deres femte kamp i verdens bedste klub-turnering. De møder Atalanta på udebane i Bergamo og er uden flere af deres store profiler til opgøret. Atalanta kan med en sejr komme et skridt nærmere avancement i en den tætte gruppe.

Sidste uge fik ulvene fra Midtjylland en lektion i fodbold, da de led et 3-1-nederlag til hollandske Ajax, og kunne sagtens have tabt med mere. De danske mestre har ikke rigtig haft en chance i deres debut-sæson i Champions League, hvor de ofte er blevet udspillet og holdene generelt bare har været bedre end dem. Sidste opgør mod Atalanta blev holdet overrumplet af det italienske holds offensive kvaliteter, og endte med at tabe 4-0.

FC Midtjylland vil komme til at mærke fraværet af anfører Erik Sviatchenko, der i kampen mod Ajax modtog et rødt kort og dermed er ude med karantæne til dette opgør. Deres brasilianske profil, Evander, er også blevet nægtet deltagelse til Atalanta-kampen grundet corona. Ulvene fra Heden står over for en meget vanskelig opgave, tirsdag aften

Hjemmeholdet Atalanta overraskede i sidste uge ved at vinde 2-0 over Liverpool på Anfield. Dermed åbnede de puljen op for alvor og satte sig selv i en god position forud for tirsdagens opgør mod FC Midtjylland, hvor de kan spille sig meget tæt på ottendedelsfinalerne i turneringen.

I den hjemlige liga er holdet fra Bergamo inde i en skidt periode med dårlige resultater. De ligger i skrivende stund på en ottendeplads og har kun vundet en ud af de sidste fem kampe. Papu Gomez på holdets midtbane har spillet fremragende denne sæson og har bidraget med fem mål og fire assists.

Karantæner og skader:
Atalanta:
Mattia Caldara (Seneskade), Ruslan Malinovski (Sygdom), Aleksey Miranchuk (Sygdom), Mario Pasalic Skade, Pierluigi Gollini (Skade) og Robin Gosens (Skade)

FC Midtjylland:
Jens-Lys Cajuste (Sygdom), Evander (Sygdom), Kristian Riis (Skade), Erik Sviatchenko (Karantæne) og Junior Brumado (Skade)

Bud på kampens profil:
Duvan Zapata har scoret tre mål i de fire foregående kampe i turneringen, blandt andet mod FC Midtjylland i det første opgør. Med hans enorme fysik bliver han svær at dæmme op for Ulvene, specielt i fraværet af anfører Erik Sviatchenko, og kan med stor sandsynlighed komme til at score et par stykker i kampen.

Bud på kampens resultat:
Et FC Midtjylland-mandskab med flere manglende profiler og et Atalanta-hold, der kæmper med om avancement i turneringen rimer på en solid sejr til det italienske hjemmehold. 4-1 til holdet fra Bergamo er buddet herfra.

Kampen spilles på tirsadg d. 1/12 klokken 21:00 på Gewiss Stadium og kan ses på enten TV3+ eller Viaplay.

Atalanta
(3-4-1-2)
57Marco Sportiello
19Berat Djimsiti
17Cristian Romero
6José Palomino ↩68
33Hans Hateboer
32Matteo Pessina
11Remo Freuler ↩68
8Robin Gosens ↩86
10Alejandro Gómez (C) ↩46
9Luis Muriel ↩68
91Duván Zapata
Bænk
25Ludovico Gelmi
31Francesco Rossi
79Amad Diallo Traoré ↪68
2Rafael Tolói ↪68
21Cristiano Piccini
26Johan Mojica
27Fabio Depaoli
40Matteo Ruggeri ↪86
42Giorgio Scalvini
15Marten de Roon ↪68
43Simone Panada
72Josip Iličić ↪46
FC Midtjylland
(5-4-1)
1Jesper Hansen
6Joel Andersson
25Manjrekar James
5Daniel Høegh
14Alexander Scholz (C)
29Paulinho
36Anders Dreyer ↩82
34Mikael Anderson
38Frank Onyeka
11Awer Mabil ↩67
9Sory Kaba ↩82
Bænk
16Valdemar Birksø Thorsen
30Oliver Ottesen
26Lasse Vibe ↪67
33Luca Pfeiffer
45Gustav Isaksen ↪82
89Ronnie Schwartz
2Dion Cools
44Nikolas Dyhr
46Japhet Sery
15Bozhidar Kraev
24Oliver Sørensen Jensen
43Nicolas Madsen ↪82

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik