Molde - Arsenal

Europa: Europa League
Molde
Aker StadionFuld tid0-3
Arsenal N. Pépé (50), R. Nelson (55), F. Balogun (83)
LineupReferat

Arsenal videre til knockout-fasen i Europa League efter sejr over Molde

Af Nicolai Christensen

Arsenal kunne her til aften spille sig videre til knockout-fasen af Europa League med et enkelt point imod Molde, og det formåede de, da gæsterne fra London slog værterne med 3-0.

Article image
Ritzau-Scanpix

Der var topkamp på programmet i Europa Leagues gruppe B, da Molde her til aften bød Arsenal velkommen på kunstgræsset i Norge. Molde kunne med en sejr bringe sig a point med Arsenal før de sidste to runder i pulje, og Arsenal kunne med et enkelt point spille sig videre, og skulle det lykkes ”The Gunners” at sikre alle tre point, ville de også sikre sig puljesejren.

Det omvendte opgør på Emirates endte 4-1 til Arsenal, hvor Molde var fint med i de første 45 minutter, men i anden halvleg havde det svært. Molde-træner, Erling Moe, havde til aftenens opgør valgt at gå med noget nær det stærkeste som nordmændene kunne mønstre, hvor Mikel Arteta modsat havde roteret på en del pladser ift. dem, som plejer at spille for englænderne i Premier League, hvilket bl.a. betød minutter til islandske Runar Alex Runarsson i Arsenal-målet, der tidligere i sin karriere har repræsenteret FC Nordsjælland.

Efter 14 minutters spil skulle Molde have bragt sig foran, men Sheriff Sinyan brændte på det skammeligste på trods af en chance tæt under mål. En situation hvor Runarsson hev en fin redning op.

Cirka seks minutter efter havde deres første store mulighed, da Nicolas Pepe bragte bolden frem i en kontra, og valgte at afslutte selv. Ivorianerens forsøg gik dog forbi stolpen.

Det var det mest dramatiske, der skete i en ikke så sindsoprivende første halvleg, hvor de to hold skiftedes til at diktere spillet uden at skabe de store åbne chancer.

I starten af anden halvleg fik vi så kampens hidtidige bedste forsøg, da Pepe sendte et skud i mod det lange hjørne, men skuddet tog desværre for Arsenal undersiden af overliggeren. Men målet kom kort efter.

Et-to minutter efter fik Pepe nemlig endnu en god chance, og denne gang sendte kantspilleren den op i krogen. Lidt succes til den ofte udskældte Arsenal-spiller, der i weekenden fik direkte rødt kort imod Leeds. 1-0 til Arsenal.

Arsenal fortsatte med at presse på, og de fik faktisk også bolden i mål efter 52 minutters spil, men Eddie Nketiah, der prikkede bolden i mål var til Arsenals uheld få centimeter offside, og målet blev derfor annulleret.

2-0-målet lod dog ikke vente så lang tid på sig. Reiss Nelson kunne nemlig i det 55. minut sparke bolden ind i Molde-kassen efter et fint oplæg fra Joe Willock.

Arsenal havde i minutterne efter fine muligheder for at udbygge føringen, men vi skulle hen til det 82. minut før Arsenal scorede deres tredje mål, og det stod 19-årige Folarin Balogun for, der kom på banen minuttet inden. Mere skete der ikke i et opgør, som var helt lige i første halvleg, men som i anden halvleg blev domineret af Arsenal. Akkurat som i klubbernes første indbyrdes opgør på Emirates.

Det endte derfor med 3-0 til Arsenal, der med sejren sikrede sig førstepladsen i puljen, og i princippet derfor ikke har det store at spille for i de sidste to runder af gruppespillet. Molde ligger stadig på seks point, og skal i de sidste runder kæmpe med Rapid Wien om andenpladsen i puljen, og videre avancement til knockout-fasen til foråret.

Molde
(4-2-3-1)
1Andreas Linde
20Henry Wingo
6Stian Gregersen ↩85
5Sheriff Sinyan
3Birk Risa ↩81
17Fredrik Aursnes
16Etzaz Hussain ↩61
19Eirik Hestad
7Magnus Eikrem (C) ↩81
11Martin Ellingsen
10Leke James ↩61
Bænk
12Alexandro Craninx
26Mathias Ranmark
9Mattias Mostrøm
14Erling Knudtzon ↪85
30Mathis Bolly ↪61
99Ohikhuaeme Omoijuanfo ↪61
27Marcus Pedersen ↪81
15Tobias Christensen
22Ola Brynhildsen ↪81
Arsenal
(4-4-2)
13Rúnar Rúnarsson
17Cédric Soares
20Shkodran Mustafi
23David Luiz ↩46
15Ainsley Maitland-Niles
19Nicolas Pépé
28Joseph Willock ↩75
34Granit Xhaka ↩62
24Reiss Nelson
9Alexandre Lacazette (C) ↩75
30Edward Nketiah ↩82
Bænk
33Matt Macey
44Karl Jakob Hein
38Folarin Balogun ↪82
2Bellerín
3Kieran Tierney ↪75
16Rob Holding ↪46
8Dani Ceballos ↪62
32Emile Smith Rowe ↪75
41Ben Cottrell
66Miguel Azeez

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik