Paris SG - RB Leipzig

Europa: Champions League
Paris SG Neymar (Str. 11)
Parc des PrincesFuld tid1-0
RB Leipzig
OptaktLineupReferat

PSG-ledelse til Tuchel:
Vind eller forsvind

Af Raymund Nelausen

Thomas Tuchel har otte dage til at redde sit job hos Paris Saint-Germain, hvor ledelsen kræver sejre, hvis han ikke skal fyres.

Article image
Ritzau-Scanpix

At sædet brænder under en manager, er en kliche i fodboldverdenen, men ikke desto mindre er dette tilfældet hos Paris Saint-Germains Thomas Tuchel, der er en meget presset mand i den franske hovedstad.

De franske mestre har både problemer i Champions League og i den hjemlige liga, men det er især formen i den europæiske klubturnering, der har sat Tuchel under pres. Inden aftenens opgør mod RB Leipzig har Paris Saint-Germain blot tre point efter tre kampe.

Ledelsen i klubben forlanger derfor, at Tuchel skaffer Paris Saint-Germain mindst fire point i de næste to Champions League kampe, der også tæller en tur til Old Trafford den 2. december. Hvis dette ikke lykkedes, skal Paris Saint-Germain højst sandsynlig en tur i Europa League, men det bliver ikke med Thomas Tuchel ved roret, da han i så fald vil miste sit job.

Tyskeren har ikke haft de bedste betingelser i denne sæson, hvor skader og covid-19 har gjort udvalget af spillere meget mindre. Yderligere har Neymar og Kylian Mbappe vist store formmæssige problemer, da de ikke har scoret et eneste mål i Champions League.

Men hvis Tuchel vil beholde sit job, er det de to spillere, som han skal have gang i. Han har tidligere fortalt, hvor vigtigt det er, at Neymar og Mbappe får gang i målscoringen for Paris Saint-Germain.

- Hvis Kylian og Ney ikke scorer, har det en stor indflydelse på os, fordi de er to afgørende spillere. Vi har brug for mål og gode præstationer fra dem, har Thomas Tuchel udtalt.

Næste chance for det kommer i aften, hvor de får besøg af Yussuf Poulsen og RB Leipzig. Hvis Paris Saint-Germain ikke vinder kampen, kan det se sort ud, da de kan risikere at være seks point efter både RB Leipzig og Manchester United, hvis United-klubben også vinder deres opgør mod Istanbul Başakşehir.

Thomas Tuchel har været hos Paris Saint-Germain siden 2018, hvor han har vundet seks titler heriblandt to franske mesterskaber. Hans kontrakt med klubben udløber i sommeren 2021.

Paris SG
(4-3-3)
1Keylor Navas
24Alessandro Florenzi
5Marquinhos (C)
22Abdou Diallo
25Mitchel Bakker
21Ander Herrera ↩83
15Danilo Pereira
8Leandro Paredes
11Ángel Di María ↩64
10Neymar ↩90
7Kylian Mbappé ↩90
Bænk
16Sergio Rico
30Alexandre Letellier
18Moise Kean ↪90
20Layvin Kurzawa
31Colin Dagba
32Timothee Pembele
6Marco Verratti ↪83
12Rafinha ↪64
19Pablo Sarabia ↪90
36Kays Ruiz-Atil
37Bandiougou Fadiga
RB Leipzig
(4-2-3-1)
1Péter Gulácsi
22Nordi Mukiele ↩63
6Ibrahima Konaté
5Dayotchanculle Upamecano
3Angeliño
8Amadou Haidara
7Marcel Sabitzer (C)
25Daniel Olmo ↩64
10Emil Forsberg ↩74
18Christopher Nkunku
9Yussuf Poulsen
Bænk
13Philipp Tschauner
33Josep Martínez
19Alexander Sørloth ↪74
21Justin Kluivert ↪64
41Dennis Borkowski
4Willi Orban ↪63
39Benjamin Henrichs
45Eric Martel
14Tyler Adams
20Lazar Samardžić
44Kevin Kampl
47Joscha Wosz

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik