Dortmund - Zenit

Europa: Champions League
Dortmund J. Sancho (Str. 78), E. Håland (90)
Signal-Iduna-ParkFuld tid2-0
Zenit
OptaktLineupVideo

Optakt:
Dortmund - Zenit

Af Raymund Nelausen

Der er vigtige point på spil, når Borussia Dortmund tager imod Zenit Skt. Petersborg på Signal Iduna Park. Begge hold har brug for en sejr, og Erling Håland kan blive afgørende for kampens udfald.

Ritzau Scanpix
Ritzau Scanpix

Kommentar:
Så er Champions League tilbage på Signal Iduna Park, når Borussia Dortmund tager imod Zenit Skt. Petersborg. Begge mandskaber fik en dårlig start på denne sæsons gruppespil, da de tabte til henholdsvis Lazio og Club Brugge.

Der er derfor vigtige point på spil, hvis de vil bevare håbet om at gå videre fra gruppen. Dortmund fik en god generalprøve op til opgøret, da de spillede Revierderby mod Schalke 04. Her passerede de danske Frederik Rønnow tre gange, hvor Erling Håland også fik nettet til at blafre.

Dortmund har også næsten fået den perfekte start på Bundesliga, hvor de har vundet fire kampe ud af fem mulige. Især deres offensive har imponeret med Jadon Sancho og Gio Reyna på kanterne, der servicerer Erling Håland på toppen.

På onsdag bliver det dog svært, når Dortmund står overfor Zenit, men gæsterne fra Rusland har ikke fået den bedste optakt, da de i weekenden tabte 2-1 til Rubin Kazan i den russiske Premier League.

Zenit er dog stadig et tophold, da de kun er tre point fra førstepladsen i deres hjemlige liga, og derfor skal Dortmund forvente en svær kamp, hvor der helt sikkert bliver gået til den.

I russernes bagkæde finder vi blandt andet Yaroslav Rakitskiy og den tidligere Liverpool-forsvarer Dejan Lovren, som begge er kendt for at gå til stålet. Helt i front har de Artem Dzyuba, der til VM-slutrunden i 2018 viste sig at være en ganske farlig angriber, som også elsker at gå hårdt ind i duellerne.

Karantæner og skader:

Borussia Dortmund:
Den tyske klub må stadig undvære Emre Can, der har karantæne efter sit røde kort fra sidste sæson. Yderligere har Marcel Schmelzer og Dan-Axel Zagadou knæproblemer og er derfor ikke en del af truppen. Det er dog spillere, som Dortmund har flere erstatninger til, og det bliver derfor ikke afgørende for kampen.

Zenit Skt. Petersborg:
Zenit er uden deres brasilianske kantspiller, Malcom, der sidder ude med en knæskade. Desuden kan de risikere, at de skal undvære deres angriber Sardar Azmoun, som har været syg den seneste tid. Det kan blive et problem for Zenit, da Azmoun er blandt deres farligste spillere.

Forventede startopstillinger:

Borussia Dortmund (3-4-2-1):
Bürki - Piszczek, Hummels, Akanji - Meunier, Dahoud, Witsel, Guerreiro – Brandt, Reus – Håland.

Zenit Skt. Petersborg (4-4-2):
Kerzhakov - Karavaev, Lovren, Rakitskiy, Santos - Mostovoi, Ozdoyev, Barrios, Driussi - Azmun, Dzyuba.

Bud på kampens profil:
Dortmund scorer som regel masser af mål på hjemmebane, og det kan meget vel også blive tilfældet mod Zenit, hvis de kan få deres offensive til at fungere. En brandvarm nordmand kan komme til at gøre rigtig ondt på Zenit, hvis han får plads til det. Erling Håland har scoret fem mål i Bundesliga og et enkelt i Champions League, og han kan blive farlig på omstillingerne, hvor Dejan Lovren ikke kan følge med Håland.

Bud på kampens resultat:
Dortmund er favoritter til onsdagens opgør i Champions League, og de har også brug for tre point i en gruppe, hvor de skal gå videre. Spiller for spiller er de langt bedre end Zenit Skt. Petersborg, men russerne lægger sig ikke ned uden kamp, og de vil især i den fysiske del af spille forsøge at få ramt på tyskerne.

Men med en offensiv, der har fart og højt teknisk niveau, skal Dortmund dominere kampen og komme frem til mange chancer. De har dog til tider set svage ud i bagkæden, men med en Erling Håland på toppen, skal de nok få de tre point.

Buddet herfra bliver derfor 3-1 til hjemmeholdet.

Kampens dommer bliver Björn Kuipers fra Holland, og han fløjter kampen i gang kl 21:00 på Signal Iduna Park i Dortmund. Kampen kan ses på TV3 MAX og Viaplay.

Dortmund
(4-2-3-1)
1Roman Bürki
24Thomas Meunier
16Manuel Akanji
15Mats Hummels
13Raphaël Guerreiro
8Mahmoud Dahoud ↩67
28Axel Witsel
7Jadon Sancho ↩84
11Marco Reus (C) ↩74
32Giovanni Reyna ↩84
9Erling Håland
Bænk
35Marwin Hitz
2Mateu Morey
26Łukasz Piszczek
6Thomas Delaney ↪84
10Thorgan Hazard ↪67
19Julian Brandt ↪74
20Reinier
22Jude Bellingham ↪84
30Felix Passlack
37Tobias Raschl
Zenit
(4-1-4-1)
41Mikhail Kerzhakov
15Vyacheslav Karavaev
6Dejan Lovren
44Yaroslav Rakitskiy
3Douglas Santos
5Wílmar Barrios ↩81
21Aleksandr Erokhin
14Daler Kuzyaev ↩71
20Wendel
11Sebastián Driussi ↩74
22Artem Dzyuba (C) ↩46
Bænk
78Aleksandr Vasyutin
99Andrey Lunev
4Danil Krugovoi
87Danila Prokhin
17Andrey Mostovoy ↪46
18Yuri Zhirkov ↪74
19Aleksey Sutormin ↪81
27Magomed Ozdoev ↪71
38Leon Musaev
92Daniil Shamkin

Magasin-artikler

Profiler

Ledere

Statistik